Eric Paslay

Volledige naam

Eric Thomas Paslay

Geboortedatum

29 januari, 1983(37 jr)

Geboren in

Abilene (Texas), Verenigde Staten

Discografie

  • The Work Tapes EP (2017)
  • Eric Paslay (2014)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Eric Paslay’s eerste album, met de toepasselijke titel “Eric Paslay“, komt weliswaar in 2014 uit, maar countryfans kennen hem al veel langer. Hij is medeverantwoordelijk voor hits van Jake Owen (“Barefoot Blue Jean Night”), Eli Young Band (“Even If It Breaks Your Heart”) en Rascal Flatts (“Rewind”). Ook heeft hij nummers geschreven voor Lady Antebellum en Love and Theft.

Eric begint met gitaarles als hij vijftien jaar oud is. De roodharige uit Abilene (Texas) schrijft een gedicht voor een meisje, maar geeft het haar niet. Toen hij zich realiseerde dat de meeste liedjes eigenlijk gedichten op muziek zijn, heeft hij er muziek bij geschreven en daarmee ontstond zijn eerste lied. In de volgende jaren neemt hij zelf cd’s op met nummers die hij in Texas speelt.

Eenmaal in Nashville aangekomen schrijft hij zich in op de universiteit. Als richting kiest hij “Music Business”. Tijdens een stage bij Cal IV Entertainment (nu Spirit Music Nashville) leert hij veel over songwriting. Het resulteert uiteindelijk in een eigen platendeal.

Concerten

Helaas heeft Eric Paslay op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!