De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Eric Paslay

Eric Thomas Paslay
29 januari 1983  |  Abilene, Texas, U.S.A.

Eric Paslay’s eerste album, met de toepasselijke titel “Eric Paslay“, komt weliswaar in 2014 uit, maar countryfans kennen hem al veel langer. Hij is medeverantwoordelijk voor hits van [Jake Owen](jake-owen/ (“Barefoot Blue Jean Night”), Eli Young Band (“Even If It Breaks Your Heart”) en Rascal Flatts (“Rewind”). Ook heeft hij nummers geschreven voor Lady Antebellum en Love and Theft.

Eric begint met gitaarles als hij vijftien jaar oud is. De roodharige uit Abilene (Texas) schrijft een gedicht voor een meisje, maar geeft het haar niet. Toen hij zich realiseerde dat de meeste liedjes eigenlijk gedichten op muziek zijn, heeft hij er muziek bij geschreven en daarmee ontstond zijn eerste lied. In de volgende jaren neemt hij zelf cd’s op met nummers die hij in Texas speelt.

Eenmaal in Nashville aangekomen schrijft hij zich in op de universiteit. Als richting kiest hij “Music Business”. Tijdens een stage bij Cal IV Entertainment (nu Spirit Music Nashville) leert hij veel over songwriting. Het resulteert uiteindelijk in een eigen platendeal.

eric paslay nieuws

Discografie

the work tapes (2017)
eric paslay (2014)

Volg Eric Paslay

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty