Kenneth Eric Church

Op 03 mei 1977 wordt Kenneth Eric Church (41 jaar) geboren in Granite Falls North Carolina, Verenigde Staten.

Discografie

  • Desperate Man (2018)
  • Mr. Misunderstood: On The Rocks (2016)
  • Mr. Misunderstood (2015)
  • The Outsiders (2014)
  • Caught In The Act (2013)
  • Chief (2011)
  • Caldwell County EP (2011)
  • Carolina (2009)
  • Sinners Like Me (2006)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Eric Church is geboren in Granite Falls, North Carolina. Op zijn dertiende koopt hij een gitaar en begint hij liedjes te schrijven. Tijdens High School heeft hij een vast optreden in de lokale bar, waar hij voornamelijk Jimmy Buffet covers speelt.

Hij speelt in die tijd in een band, “Mountain Boys”. De band bestaat uit een kamergenoot van High School, zijn broer en nog een gitarist. Tijdens sommige optredens in bars en restaurants gaat het er nogal ruw aan toe.

Voordat Eric naar Nashville vertrekt, studeert hij af met een business degree. Tijdens zijn graduation verlooft hij zich met zijn vriendin, wiens vader hem probeert over te halen een carrière in het bedrijfsleven op te bouwen. Eric weigert, hij wil immers muzikant worden. Waarop zij de verloving verbreekt.

Eric vertrekt in zijn eentje naar Nashville, met de (financiële) hulp van zijn vader. Uiteindelijk krijgt hij zijn platencontract en heeft hij al een aantal zeer succesvolle albums afgeleverd.

In 2008 trouwt hij met muziekuitgever Katherine Blasingame en in 2011 krijgt het stel hun eerste kind: een zoontje, Boone McCoy Church. In 2015 wordt Eric voor de tweede keer vader van een zoon: Tennessee Hawkins Church, roepnaam Hawk.

Concertagenda

Helaas heeft Eric Church geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!