De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Eric Church

Kenneth Eric Church
3 mei 1977  |  Granite Falls, North Carolina, U.S.A.

Eric Church is geboren in Granite Falls, North Carolina. Op zijn dertiende koopt hij een gitaar en begint hij liedjes te schrijven. Tijdens High School heeft hij een vast optreden in de lokale bar, waar hij voornamelijk Jimmy Buffet covers speelt.

Hij speelt in die tijd in een band, “Mountain Boys”. De band bestaat uit een kamergenoot van High School, zijn broer en nog een gitarist. Tijdens sommige optredens in bars en restaurants gaat het er nogal ruw aan toe.

Voordat Eric naar Nashville vertrekt, studeert hij af met een business degree. Tijdens zijn graduation verlooft hij zich met zijn vriendin, wiens vader hem probeert over te halen een carrière in het bedrijfsleven op te bouwen. Eric weigert, hij wil immers muzikant worden. Waarop zij de verloving verbreekt.

Eric vertrekt in zijn eentje naar Nashville, met de (financiële) hulp van zijn vader. Uiteindelijk krijgt hij zijn platencontract en heeft hij al een aantal zeer succesvolle albums afgeleverd.

In 2008 trouwt hij met muziekuitgever Katherine Blasingame en in 2011 krijgt het stel hun eerste kind: een zoontje, Boone McCoy Church. In 2015 wordt Eric voor de tweede keer vader van een zoon: Tennessee Hawkins Church, roepnaam Hawk.

eric church nieuws

Discografie

desperate man (2018)
mr misunderstood on the rocks (2016)
mr misunderstood (2015)
the outsiders (2014)
caught in the act (2013)
chief (2011)
caldwell county ep (2011)
carolina (2009)
sinners like me (2006)

Volg Eric Church

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty