Eli Young Band

Eli Young Band is een groep met de volgende bezetting: Mike Eli, James Young, Jon Jones, Chris Thompson

Discografie

  • Fingerprints (2017)
  • Turn It On (2015)
  • 10.000 Towns (2014)
  • Life At Best (2011)
  • Jet Black & Jealous (2008)
  • Live At The Jolly Fox (2006)
  • Level (2005)
  • Eli Young Band (2002)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

De leden van de Eli Young Band ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan de universiteit North Texas in Denton (Texas). In 2002 releasen Thomas Eli (vocals, guitar), James Young (guitar), Jon Jones (bass guitar) een Chris Thompson (drums) hun debuutalbum “Eli Young Band”.

Thomas Eli en James Young worden in dezelfde kamer ingedeeld tijdens hun eerste jaar op de universiteit, en schrijven daar de eerste songs samen. Ze beginnen als akoestisch duo Eli & Young. Later komen daar de overige bandleden bij.

Na het debutalbum volgt “Level” in 2005. Ze touren als support act voor Miranda Lambert en bouwen zo een grote schare volgers op. Tijdens de tour schrijven ze nieuw materiaal. Eind 2007 volgt het nieuwe album: “Jet Black & Jealous“.

In 2011 komt dan de grote doorbraak. Het album “Life At Best” scoort goed (platinum) en levert de eerste nummer 1 hit – “Crazy Girl” – op. De tweede single “Even When It Breaks Your Heart” wordt ook een nummer 1 hit.

Het album “10.000 Towns“, uit 2013, levert weer een nummer 1 op: “Drunk Last Night”.

Concertagenda

Helaas heeft Eli Young Band geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!