Drake White

Volledige naam

Drake White

Geboortedatum

03 oktober, 1983(37 jr)

Geboren in

Hokes Bluff (Tennessee), Verenigde Staten

Discografie

  • Pieces (2018)
  • Drake White And The Big Fire Live (2018)
  • Spark (2016)
  • It Feels Good (2015)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

De geboortedatum van Drake White is klaarblijkelijk geheim, we hebben deze vooralsnog niet weten te achterhalen. De enige info die we hebben kunnen vinden is zijn geboortejaar: 1983.

Drake begon op veertienjarige leeftijd zijn gedachten in een boekje te schrijven. Met deze notities als leidraad schreef hij later enkele liedjes. Het koor van de kerk in zijn geboortedorp is waar hij, naast het schrijven, zijn liefde voor zingen ontdekt.

In Nashville werkt hij eerst als (onder)aannemer voordat hij besluit om zich vol op zijn muziekcarrière te storten. Drake heeft met zijn band, Drake White & The Big Fire, geopend voor grote namen als Eric Church, Luke Bryan, Tyler Bryant, Little Big Town, Darius Rucker en de Zac Brown Band.

In 2011 brengt hij in eigen beheer het album “50 Years Too Late” uit. Twee jaar later verschijnt zijn debuutsingle “Simple Life” en in 2016 volgt zijn tweede studioalbum “Spark“.

Een eigenwijs, uniek en energiek mens die leeft voor zijn muziek. Het is dé uitlaatklep in zijn leven, en veel van zijn songs zijn dan ook gebaseerd op momenten uit zijn leven. Live worden zijn shows ware feestjes, iets waardoor zijn populariteit toeneemt. Toch verliest hij in 2018 zijn platencontract, kort na het verschijnen van zijn “Pieces” EP.

Maar Drake ziet dit als een kans, en hij stelt zijn fans dan ook gerust. Hij is meteen weer de studio ingedoken om te werken aan de songs die in eerste instantie werden afgekeurd. Die zullen de basis moeten vormen van een nieuwe deal met een andere platenmaatschappij.

Concerten

Helaas heeft Drake White op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!