De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Drake White

Drake White
3 oktober 1983  |  Hokes Bluff, Tennessee, U.S.A.

Drake begon op veertienjarige leeftijd zijn gedachten in een boekje te schrijven. Met deze notities als leidraad schreef hij later enkele liedjes. Het koor van de kerk in zijn geboortedorp is waar hij, naast het schrijven, zijn liefde voor zingen ontdekt.

In Nashville werkt hij eerst als (onder)aannemer voordat hij besluit om zich vol op zijn muziekcarrière te storten. Drake heeft met zijn band, Drake White & The Big Fire, geopend voor grote namen als Eric Church, Luke Bryan, Tyler Bryant, Little Big Town, Darius Rucker en de Zac Brown Band.

In 2011 brengt hij in eigen beheer het album “50 Years Too Late” uit. Twee jaar later verschijnt zijn debuutsingle “Simple Life” en in 2016 volgt zijn tweede studioalbum “Spark“.

Een eigenwijs, uniek en energiek mens die leeft voor zijn muziek. Het is dé uitlaatklep in zijn leven, en veel van zijn songs zijn dan ook gebaseerd op momenten uit zijn leven. Live worden zijn shows ware feestjes, iets waardoor zijn populariteit toeneemt. Toch verliest hij in 2018 zijn platencontract, kort na het verschijnen van zijn “Pieces” EP.

Maar Drake ziet dit als een kans, en hij stelt zijn fans dan ook gerust. Hij is meteen weer de studio ingedoken om te werken aan de songs die in eerste instantie werden afgekeurd. Die zullen de basis moeten vormen van een nieuwe deal met een andere platenmaatschappij.

drake white nieuws

Discografie

stars ep (2020)
pieces ep (2018)
drake white and the big fire live (2018)
spark (2016)
it feels good ep (2015)

Volg Drake White

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty