De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Don Williams

Don Williams
27 mei 1939  |  Floydada, Texas, U.S.A.

Don wordt in 1939 in Floydada (Texas) geboren, maar groeit op aan de kust van de Golf van Mexico. Hier begint hij als tiener met gitaarspelen. In het begin speelt hij de deuntjes die hij op de radio hoort na, maar in 1957 al speelt hij zijn eerste betaalde concert.

Hij start in 1964 de bekende Pozo Seco zangers, een succesvol trio dat bestaat uit Lofton Cline, Susan Taylor en Don. Zijn zongen verschillende muziekgenres, waaronder pop, folk en country. Na enkele hits stopt de groep in 1969.

Een tijdje lang laat Don de muziekindustrie links liggen en werkt hij bij zijn schoonvader, maar dat houdt hij niet heel lang vol. Enkele jaren later al tekent hij weer een platencontract en in 1972 komt zijn eerste single “Don’t You Believe” uit.

Ruim vijftig platen volgen en tussen 1974 en 1991 scoort Don ieder jaar minimaal één hit. Bekende nummers van hem zijn onder andere “Some Broken Hearts Never Mend” en “Good Ole Boys Like Me”.

In zijn imposante carrière scoort Don 17 nummer 1 hits en ontvangt hij vele awards, waaronder:

  • 1978 – CMA Male Vocalist of the Year
  • 1978 – ACM Single Of The Year met “Tulsa Time”
  • 1981 – CMA Album of the Year met “I Believe In You”
  • 2010 – Lidmaatschap van de Country Music Hall of Fame

In 2016 kondigt hij aan dat hij met pensioen gaat. Hiermee komt er een einde aan een carrière van ruim 50 jaar.

It’s time to hang my hat up and enjoy some quiet time at home. I’m so thankful for my fans, my friends and my family for their everlasting love and support.
Don Williams

Op 8 september 2017 overlijdt Don Williams in Mobile, Alabama, hij wordt 78 jaar oud.

don williams nieuws

Discografie

Helaas, (nog) geen discografie aanwezig.

Volg Don Williams

Youtube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty