Frederick Dierks Bentley

Op 20 november 1975 wordt Frederick Dierks Bentley (43 jaar) geboren in Phoenix Arizona, Verenigde Staten.

Discografie

  • The Mountain (2018)
  • Black (2016)
  • Riser (2014)
  • Home (2012)
  • Up On The Ridge (2010)
  • Feel That Fire (2009)
  • Greatest Hits/Every Mile a Memory 2003–2008 (2008)
  • Long Trip Alone (2006)
  • Modern Day Drifter (2005)
  • Dierks Bentley (2003)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Op 20 november 1975 komt Dierks in Phoenix (Arizona) ter wereld.

Na zijn afstuderen aan de Vanderbilt University in Nashville, krijgt hij een baantje bij The Nashville Network (nu Spike TV). Daar moet hij onder andere oude beelden van country-optredens onderzoeken.

In 2003 komt zijn debutalbum uit “Dierks Bentley“, waarvan de eerste single, “What Was I Thinking” een nummer 1 hit wordt. Zijn tweede album, “Modern Day Drifter”, levert twee nummer 1 hits op: “Settle For A Slowdown” en “Come A Little Closer”.

De albums die hij daarna uitbrengt zijn allen succesvol en leveren stuk voor stuk nummer 1 hits op: “Every Mile A Memory” en “Free And Easy (Down The Road I Go)” van het album “Long Trip Alone” uit 2006, “Feel That Fire” en “Sideways” van “Feel That Fire” (2009), “Am I The Only One” en “Home” van “Home” (2012) en “I Hold On” en “Drunk On A Plane” van “Riser” (2014)

In 2005 wordt Dierks lid van de Grand Ole Opry.

Concertagenda

Helaas heeft Dierks Bentley geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!