David Nail

Volledige naam

David Brent Nail

Geboortedatum

18 mei, 1979(41 jr)

Geboren in

Kennett (Missouri), Verenigde Staten

Discografie

  • Only This And Nothing More (2018)
  • Fighter (2016)
  • I'm A Fire (2014)
  • The Sound Of A Million Dreams (2011)
  • I'm About To Come Alive (2009)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

David Nail komt op 18 mei 1979 ter wereld in Kennett (Missouri). Hij groeit hier ook op.

In 2002 brengt hij het nummer “Memphis” uit van het niet-gereleasde album “David Nail”. Vijf jaar later brengt hij zijn album “I’m About To Come Alive” uit. Drie nummers verschijnen als single. Twee van deze nummers blijken Top 20 hits te zijn: “Red Light” en “Turning Home”.

Zijn tweede studioalbum, “The Sound Of A Million Dreams”, komt uit in 2011, met daarop onder andere de hit “Let It Rain”. Deze single staat in januari 2012 op nummer 1 in de hitlijste. Hierna volgen nog de album “I’m A Fire” (2014) en “Fighter” (2016). In september van dat jaar wordt bekendgemaakt dat David en zijn toenmalige platenlabel MCA Nashville, na tien jaar, uit elkaar gaan.

In juli 2018 kondigt David Nail een nieuw project aan: David Nail & The Well Ravens. Van deze band verschijnt op 14 september het debuutalbum “Only This And Nothing More“.

 

Concerten

Helaas heeft David Nail op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!