Darius Rucker

Volledige naam

Darius Carlos Rucker

Geboortedatum

13 mei, 1966(54 jr)

Geboren in

Charleston (South Carolina), Verenigde Staten

Discografie

  • When Was The Last Time (2017)
  • Southern Style (2015)
  • True Believers (2013)
  • Charleston, SC 1966 (2010)
  • Learn To Live (2008)
  • Back To Then (2002)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Darius Rucker, geboren op 13 mei 1966 in Charleston (South Carolina), is opgevoed door zijn moeder omdat zijn vader er nooit is. Volgens Darius ziet hij zijn vader alleen op zondagen, net voordat ze naar de kerk gaan.

Hij groeit op een typische ‘southern’ manier op, in een arm gezin. Er waren tijden dat ze met ruim vijftien personen een huis met slechts drie slaapkamers delen. Toch heeft hij veel goede herinneringen uit die tijd en zanger worden is dan al zijn droom.

In eerste instantie speelt Darius in de rockband “Hootie & The Blowfish”. Deze band is door hem opgericht in 1989 en heeft een aantal albums uitgebracht. Na één solo R&B album, maakt hij in 2008 de overstap naar de countrymuziek.

Zijn eerste album, “Learn To Live“, is meteen succesvol in meerdere opzichten. Niet alleen wordt de eerste single “Don’t Think I Don’t Think About It” een nummer 1 hit, hij is ook de eerste ‘African-American’ artiest die een nummer 1 hit scoort in de ‘Hot Country Songs’ sinds Charley Pride in 1983. Er volgen nog twee nummer 1 hits: “It Won’t Be Like This For Long” en “Alright”.

In 2010 komt zijn volgende album uit: “Charleston, SC 1966“. Dit album brengt de hits “Come Back Song” en “This”. Beide nummers zijn goed voor een nummer 1 notering. Zijn derde album, “True Believers” volgt in 2012 en is ook weer een succesvole, met onder andere de nummer 1 hit “Wagon Wheel”.

In Charleston (SC) is een straat naar hem vernoemd: ‘Darius Rucker Boulevard’.

Concerten

Helaas heeft Darius Rucker op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!