De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Darius Rucker

Darius Carlos Rucker
13 mei 1966  |  Charleston, South Carolina, U.S.A.

Darius Rucker, geboren op 13 mei 1966 in Charleston (South Carolina), is opgevoed door zijn moeder omdat zijn vader er nooit is. Volgens Darius ziet hij zijn vader alleen op zondagen, net voordat ze naar de kerk gaan.

Hij groeit op een typische ‘southern’ manier op, in een arm gezin. Er waren tijden dat ze met ruim vijftien personen een huis met slechts drie slaapkamers delen. Toch heeft hij veel goede herinneringen uit die tijd en zanger worden is dan al zijn droom.

In eerste instantie speelt Darius in de rockband “Hootie & The Blowfish”. Deze band is door hem opgericht in 1989 en heeft een aantal albums uitgebracht. Na één solo R&B album, maakt hij in 2008 de overstap naar de countrymuziek.

Zijn eerste album, “Learn To Live“, is meteen succesvol in meerdere opzichten. Niet alleen wordt de eerste single “Don’t Think I Don’t Think About It” een nummer 1 hit, hij is ook de eerste ‘African-American’ artiest die een nummer 1 hit scoort in de ‘Hot Country Songs’ sinds Charley Pride in 1983. Er volgen nog twee nummer 1 hits: “It Won’t Be Like This For Long” en “Alright”.

In 2010 komt zijn volgende album uit: “Charleston, SC 1966“. Dit album brengt de hits “Come Back Song” en “This”. Beide nummers zijn goed voor een nummer 1 notering. Zijn derde album, “True Believers” volgt in 2012 en is ook weer een succesvole, met onder andere de nummer 1 hit “Wagon Wheel”.

In Charleston (SC) is een straat naar hem vernoemd: ‘Darius Rucker Boulevard’.

darius rucker nieuws

Discografie

when was the last time (2017)
southern style (2015)
true believers (2013)
charleston sc 1966 (2010)
learn to live (2008)

Volg Darius Rucker

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty