Dan + Shay

Groepsleden

Dan Smyers, James Shay Mooney

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Discografie

  • Dan + Shay (2018)
  • Obsessed (2016)
  • Where It All Began (2014)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Dan is geboren op 16 augustus 1987 in Wexford (Pennsylvania) en trad voor de vorming van het duo Dan + Shay als soloartiest op. Shay (27 december 1991) is opgegroeid in Natural Dam (Arkansas) en was ook lid van een lokale band.

Ze komen elkaar in Nashville (Tennessee) tegen op 7 december 2012 en schrijven een dag later al liedjes samen. Hun eerste nummer wordt door Rascal Flatts opgepikt en binnen twee maanden hebben ze een eigen platendeal.

Op 13 oktober 2013 komt hun debutsingle “19 You + Me” uit. Het lied reikt tot nummer 7 van de Billboard Hot Country Songs. In 2014, op 1 april, komt hun eerste studioalbum uit: “Where It All Began“.

De tweede single van dit album, “Show You Off”, is minder succesvol.  “Nothing Like You” wordt echter weer een Top5 hit.

Concerten

Helaas heeft Dan + Shay op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!