De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Crimson Inc.

Dikkie de Rooij, Annelotte Vonk, Nils Bruijel, Martijn Klaassen, Ramses Singeling, Jeroen de Jonge
Nederland

De ruggengraat van Crimson Inc. is soepel als die van de folk zelf en buigt zich net zo makkelijk naar de Appalachen als naar de woestijn van Arizona of de straten van Dublin. Zes muzikanten op traditionele instrumenten als mandoline, viool en contrabas, maar mét elektrische gitaar en drums, zorgen voor vlees op de botten. Zanger Dikkie de Rooij blaast het leven in dit veelkoppige folkwezen met liedjes recht uit het hart.

Crimson Na in verschillende bandjes te hebben gespeeld, besloot Dikkie de Rooij in 2013 dat hij iets met zijn eigen liedjes wilde doen en begon hij te spelen onder zijn bijnaam ‘Crimson’. Die had hij te danken aan zijn achterovergekamde haar en zwarte schippersjas, waardoor hij enige gelijkenis toonde met de gelijknamige boef uit Suske en Wiske.

Dikkie begint te musiceren met rockabillybassist Martijn Klaassen, Ierse-folkvioliste Annelotte Vonk, de bluegrass en blues spelende Nils Bruijel op mandoline en bluesharp, en Jos Wilschut op elektrische gitaar en dobro.

Hold Fast In 2015 werd als vijftal het eerste album “Hold Fast” uitgebracht Spotify, waarbij vooral de single “Free?!” goed ontvangen werd. De band was inmiddels een graag geziene act op Nederlandse folk- bluegrass- en rootsfestivals. In 2016 vertrekt gitarist Jos Wilschut en wordt vervangen door Jeroen de Jonge. Niet lang daarna wordt drummer Ramses Singeling toegevoegd aan de band en ontstaat het Americanageluid waarmee de band ineens ook op andere podia terecht kan.

De band draait mee in ‘Brugse Tripel Roots Sessions’-toernee, die langs de mooiste muziekkroegen van Nederland trekt. Voorlopig hoogtepunt van de band is het optreden, als enige Nederlandse act, op het gerenommeerde Ramblin Roots festival in 2016.

Cold Black Ground In april 2017 neemt de band met Martijn Groeneveld als producer in deze nieuwe formatie de single Cold Black Ground op. De single krijgt – geheel in stijl – een western-videoclip, waarin de band hun grootste fans verrast met een rol in de film.

crimson inc nieuws

Discografie

the day that we got lost ep (2018)
hold fast (2015)

Volg Crimson Inc.

Website

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty