De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Craig Morgan

Craig Morgan Greer
17 juli 1964  |  Kingston Springs, Tennessee, U.S.A.

Craig Morgan gaat na High School in dienst, waar hij gestationeerd wordt in Zuid-Korea. Hij dient ruim negen jaar in het leger, en is daarna nog enkele jaren actief als reservist. Tijdens deze diensttijd schrijft hij liederen en wint hij diverse militaire singer/songwriter competitites.

Eervol ontslagen uit dienst keert hij terug naar Tennessee en werkt in diverse banen om in het levensonderhoud te kunnen voorzien. Ook blijft hij actief als songwriter en zanger en uiteindelijk tekent hij een contract bij Atlantic Records. Hier brengt hij in 2000 zijn, naar hemzelf vernoemde, debuutalbum uit.

Een tegenslag is het faillissement van Atlantic, maar in 2003 vindt hij onderdak bij Broken Bow Records. Zijn tweede album “I Love It” verschijnt nog in datzelfde jaar, een jaar later gevolgd door “My Kind Of Livin'”. De eerste single van dat album, “That’s What I Like About Sunday”, wordt zijn eerste nummer 1 hit.

In 2008 wordt Craig lid van de ‘Grand Ole Opry‘, en hij blijft neoklassieke countrymuziek maken. Grote hits scoort hij niet, maar met zijn albums verkrijgt hij wel een grote, loyale fanbase.

craig morgan nieuws

Discografie

god family country (2020)

Volg Craig Morgan

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty