De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Cole Swindell

Colden Rainey Swindell
30 juni 1983  |  Glennville, Georgia, U.S.A.

Cole is op 30 juni 1983 geboren in Glennville (Georgia), maar groeit op Bronwood (Georgia). Hij heeft twee broers en een zus.

In 2007 rondt Cole zijn marketingstudie af aan de Georgia Southern University, waarna hij merchandise voor Luke Bryan verkoopt. Dit doet hij tot 2010, want dan sluit hij een platendeal met Sony.

Cole Swindell wordt in eerste instantie bekend als songwriter van enkele hits van Luke Bryan (“Beer In The Headlights”, “Roller Coaster”) en Thomas Rhett (“Get Me Some Of That”).

In 2013 brengt hij onafhankelijk zijn eerste single “Chillin’ It” uit, een song die veel airplay krijgt op het satelliet radiostation ‘The Highway’ van Sirius XM. Mede hierdoor wordt dit nummer een grote hit.

Zijn eerste album, “Cole Swindell“, volgt in 2014. Aan het einde van dat jaar brengt hij nog een EP uit getiteld “Down Home Sessions“.

cole swindell nieuws

Discografie

down home sessions 4 (2017)
all of it (2018)
you should be here (2016)
down home sessions 3 (2016)
down home sessions 2 (2015)
down home sessions (2014)
cole swindell (2014)

Volg Cole Swindell

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty