Clint Patrick Black

Op 04 februari 1962 wordt Clint Patrick Black (56 jaar) geboren in Long Branch New Jersey, Verenigde Staten.

Discografie

  • On Purpose (2015)
  • The Love Songs (2007)
  • 16 Biggest Hits (2006)
  • Drinkin' Songs And Other Logic (2005)
  • Spend My Time (2004)
  • D'lectrified (1999)
  • Nothin' But The Taillights (1997)
  • Greatest Hits II (2001)
  • Greatest Hits (1996)
  • One Emotion (1994)
  • No Time To Kill (1993)
  • The Hard Way (1992)
  • Put Yourself In My Shoes (1990)
  • Killin' Time (1989)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Hoewel Clint in New Jersey geboren wordt, groeit hij op in Houston (Texas). Door invloeden van onder andere Dire Straits en George Jones gaat hij rond zijn vijftiende zingen en gitaar spelen. Niet lang daarna verlaat hij High School en gaat hij werken.

In 1987 ontmoet hij de manager van ZZ-Top. Binnen zes maanden slaagt deze erin Clint onder te brengen bij het RCA label. In 1989 komt zijn debuutalbum “Killin’ Time” uit. Dit album staat 28 weken op de eerste positie en brengt vier nummer 1 hits voort: “Better Man”, “Killin’ Time”, Nobody’s Home” en “Walkin’ Away”.

Put Yourself In My Shoes” uit 1990, zijn tweede album, is ook erg succesvol en levert hem in 1991 een lidmaatschap van de ‘Grand Ole Opry‘ op. Na de release van zijn derde en vierde album, “The Hard Way” uit 1992 en “No Time To Kill” uit 1993, probeert Clint ook als acteur voet aan de grond te krijgen. Hij speelt in de televisieserie “Wings” en in de speelfilm “Maverick” (1994). Dat jaar komt ook “One Emotion” uit, gevolgd door een Greatest Hits album in 1996, “Nothin’ But The Taillights” in 1997 en “D’Lectrified” in 1999.

Het duurt tot 2004 voordat hij weer een album uitbrengt: “Spend My Time“, een jaar later gevolgd door “Drinking Songs & Other Logic“. Dan volgt er weer een ‘pauze’, totdat In 2015 “On Purpose” uitkomt.

Concertagenda

Helaas heeft Clint Black geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!