Chris Stapleton

Volledige naam

Christopher Alvin Stapleton

Geboortedatum

15 april, 1978(42 jr)

Geboren in

Lexington (Kentucky), Verenigde Staten

Discografie

  • From A Room, Volume 2 (2017)
  • From A Room, Volume 1 (2017)
  • Traveller (2015)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Chris Stapleton is een zoon van een mijnwerker en groeit op in Paintsville (Kentucky). In 2001 verhuist hij naar Nashville om zijn muziekambities waar te maken.

Zoals zovelen begint Chris als songwriter voor anderen, maar al snel blijkt dat hij een buitengewoon talent heeft. Hij maakt naam met liedjes voor onder andere George Strait (“Love’s Gonna Make It Alright”), Darius Rucker (“Come Back Song”), Kenny Chesney (“Never Wanted Nothing More”), Luke Bryan (“Drink A Beer”), Jason Aldean (“Too Fast”).

Naast countrymuziek schrijft hij ook liedjes voor onder andere Adele en componeert hij filmmuziek voor “Cars 2” en “Valentine’s Day“.

Hij is van 2008 tot 2010 de zanger en gitarist van de bluegrass band “The Steeldrivers” en verdient met deze band een Grammy nominatie. Na “The Steeldrivers” was hij enige tijd lid van “The Jompson Brothers“, totdat hij in 2013 een contract tekent bij Mercury Nashville.

In 2015 brengt hij zijn eerste soloalbum “Traveller” uit. Dit album slaat in als een bom en vertoeft vele weken in de Top 5 van de ‘Top Country Albums’ hitlijst van Billboard. Chris is met dit album de sensatie van 2015/2016 en wint enorm veel awards.

In 2017 vervolgt hij dit succes met het tweeluik “From A Room”. Volume 1 verschijnt op 5 mei, Volume 2 op 1 december.

Concerten

Helaas heeft Chris Stapleton op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!