Chase Rice

Volledige naam

Chase Rice

Geboortedatum

19 september, 1986(34 jr)

Geboren in

(Florida), Verenigde Staten

Discografie

  • The Album, Part 2 (2020)
  • The Album, Part 1 (2020)
  • Lambs & Lions (2017)
  • Ignite The Night (2014)
  • Ready Set Roll (2013)
  • Dirt Road Communion (2012)
  • Country As Me (2011)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Chase wordt op 19 september 1986 in in Florida geboren, maar groeit op in Asheville (North Carolina). Na zijn afstuderen gaat hij aan de slag bij Hendrick Motorsports, die actief zijn in Nascar. Hij werkte in de pit crew van onder andere Jimmie Johnson tijdens twee van diens meerdere kampioenschappen.

Ook is hij te zien in de TV show ‘Survivor: Nicaragua’ van CBS. In deze serie eindigt hij als tweede. Tijdens een reünie enkele jaren later speelt hij het nummer “Buzz Back” en krijgt daardoor een hoop (media)aandacht.

Tijdens zijn schooljaren speelt hij al gitaar, en zijn vader is zijn grote inspiratie. Zijn vader zei ooit tegen hem: “Iedereen kan gitaar spelen, maar ze gaan pas naar je luisteren als je ook zingt”. Hij volgt die raad met succes op.

In 2010 komt zijn eerste album uit “Friday Nights & Sunday Mornings”, met daarop “Larger Than Life”. Dit is het eerste nummer dat hij schreef en gaat over het overlijden van zijn vader. In maart 2011 volgt de EP “Country As Me”, met daarop de single “Buzz Back”.

Dirt Road Communion” is de titel van het album dat hij in 2012 uitbrengt, een jaar later gevolgd door wederom een EP: “Ready Set Roll“. De titelsong wordt ‘platinum’ en staat ook op zijn volgende album “Ignite The Night“.

Met “Eyes On You”, afkomstig van zijn album “Lambs & Lions” (2017), scoort hij een nummer 1 hit in 2019.

Concerten

Helaas heeft Chase Rice op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!