Charles Kelley

Volledige naam

Charles Burgess Kelley

Geboortedatum

11 september, 1981(38 jr)

Geboren in

Augusta (Georgia), Verenigde Staten

Discografie

  • The Driver (2016)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Charles Kelley is vooral bekend als oprichter en zanger van de band Lady Antebellum. In 2015 maakt de band bekend dat ze het tijdelijk wat rustiger aan doen, een moment dat Charles aangrijpt om zijn soloproject aan te kondigen. Op 28 september 2015 komt zijn debuutsingle “The Driver” uit, een samenwerking met Dierks Bentley en Eric Paslay.

Het gelijknamige debuutalbum verschijnt op 5 februari 2016. Hierop staan negen nummers, waaronder duetten met Miranda Lambert en Stevie Nicks (van Fleetwood Mac). Niemand minder dan Tom Petty schreef “Southern Accents”, het duet met Stevie Nicks.

Charles Kelley wordt op 11 september 1981 in Augusta (Georgia) geboren als de jongste van drie broers. Op elfjarige leeftijd start zijn muziekcarrière. Hij begint samen met zijn broers een band: Inside Blue. De jongens brengen zelfs een cd met vijf nummers uit.

Op de middelbare school ontmoet Charles Dave Haywood, de gitarist van Lady Antebellum, en rond die tijd schrijven ze samen hun eerste song. Later, in 2005, haalt zijn oudere broer Josh, een popmuzikant, hem over ook naar Nashville te komen. Charles trekt bij Josh in zodat ze samen liedjes kunnen schrijven.

Een jaar later richt hij, samen met Dave Haywood en Hillary Scott, Lady Antebellum op. In de negen jaren daarna groeit die band uit tot één van de grootste en bekendste countrybands van dat moment. Ook schrijft hij in die periode liedjes voor andere artiesten, onder andere “Do I” van Luke Bryan’s album “Doin’ My Thing” en “Love Song” dat op Miranda Lambert’s album “Revolution” staat.

Op 6 juli 2009 trouwt Charles met zijn jeugdvriendin Cassie McConnell en op 7 augustus 2015 maakt het stel bekend dat ze hun eerste kindje verwachten.

 

Concerten

Helaas heeft Charles Kelley op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!