De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Charles Kelley

Charles Burgess Kelley
11 september 1981  |  Augusta, Georgia, U.S.A.

Charles Kelley is vooral bekend als oprichter en zanger van de band Lady Antebellum. In 2015 maakt de band bekend dat ze het tijdelijk wat rustiger aan doen, een moment dat Charles aangrijpt om zijn soloproject aan te kondigen. Op 28 september 2015 komt zijn debuutsingle “The Driver” uit, een samenwerking met Dierks Bentley en Eric Paslay.

Het gelijknamige debuutalbum verschijnt op 5 februari 2016. Hierop staan negen nummers, waaronder duetten met Miranda Lambert en Stevie Nicks (van Fleetwood Mac). Niemand minder dan Tom Petty schreef “Southern Accents”, het duet met Stevie Nicks.

Charles Kelley wordt op 11 september 1981 in Augusta (Georgia) geboren als de jongste van drie broers. Op elfjarige leeftijd start zijn muziekcarrière. Hij begint samen met zijn broers een band: Inside Blue. De jongens brengen zelfs een cd met vijf nummers uit.

Op de middelbare school ontmoet Charles Dave Haywood, de gitarist van Lady Antebellum, en rond die tijd schrijven ze samen hun eerste song. Later, in 2005, haalt zijn oudere broer Josh, een popmuzikant, hem over ook naar Nashville te komen. Charles trekt bij Josh in zodat ze samen liedjes kunnen schrijven.

Een jaar later richt hij, samen met Dave Haywood en Hillary Scott, Lady Antebellum op. In de negen jaren daarna groeit die band uit tot één van de grootste en bekendste countrybands van dat moment. Ook schrijft hij in die periode liedjes voor andere artiesten, onder andere “Do I” van [Luke Bryan(luke-bryan/)’s album “Doin’ My Thing” en “Love Song” dat op Miranda Lambert’s album “Revolution” staat.

Op 6 juli 2009 trouwt Charles met zijn jeugdvriendin Cassie McConnell en op 7 augustus 2015 maakt het stel bekend dat ze hun eerste kindje verwachten.

charles kelley nieuws

Discografie

the driver (2016)

Volg Charles Kelley

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty