Carrie Marie Underwood

Op 10 maart 1983 wordt Carrie Marie Underwood (35 jaar) geboren in Muskogee Oklahoma, Verenigde Staten.

Discografie

  • Cry Pretty (2018)
  • Storyteller (2015)
  • Greatest Hits: Decade Number 1 (2014)
  • Blown Away (2012)
  • Play On (2009)
  • Carnival Ride (2007)
  • Some Hearts (2005)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Carrie Underwood, de winnares van American Idol 2005, is in 1983 geboren in Muskogee (Oklahoma). Ze groeit op op de boerderij van haar ouders, vlakbij de kleine stad Checotah. Al vanaf jongs af aan zingt ze veel en graag. Ze doet mee aan talentenshows, zingt in het kerkkoor en later ook in local clubs.

Op haar veertiende doet ze auditie voor Capitol Records. Het haar beloofde contract komt echter niet, omdat er een wisseling van management plaatsvindt.

Nadat ze is afgestudeerd geeft ze haar droom als zangeres bekend te worden op. Ze gaat naar de universiteit en studeert daar in 2006 Magna Cum Laude af in de studie ‘massa communicatie’, met het zwaartepunt op journalistiek. Om de studie te kunnen betalen werkt ze in een pizzeria, een dierentuin en een dierenkliniek.

Met het winnen van American Idol in 2005 komt het platencontract er alsnog.

Concertagenda

Helaas heeft Carrie Underwood geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!