Brett Ryan Eldredge

Op 23 maart 1986 wordt Brett Ryan Eldredge (33 jaar) geboren in Paris Illinois, Duitsland.

Discografie

  • Brett Eldredge (2017)
  • Illinois (2015)
  • Bring You Back (2013)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Terwijl Brett opgroeit in Paris (Illinois), voelt hij zich al aangetrokken tot ‘big voices’. Dit is geen verrassing wanneer je zijn bariton-stem hoort. De manier waarop een zanger zijn verhaal kan vertellen met zijn stem, fascineert hem als kind al. Als invloeden noemt Brett met name Frank Sinatra en Ronnie Dunn.

Zoals velen, begint Brett als songwriter voor anderen. Zo is hij mede verantwoordelijk voor de track “I Think I’ve Had Enough” van Gary Allan. In 2010 releast hij zijn debuutsingle “Raymond”, die tot de 23e plaats doorstijgt op de Hot Country Songs chart.

Zijn derde single, “Don’t Ya”, bereikt in 2012 de top 20 van de Hot Country Songs chart, en in 2013 komt zijn debuutalbum “Bring You Back” uit. Zowel “Don’t Ya” als “Beat Of The Music” behalen de nummer 1 positie in de Country Airplay charts.

Op YouTube heeft Brett een eigen kanaal, Couch Sessions, waar hij akoestische optredens plaatst van covers en eigen nummers.

Concertagenda

Helaas heeft Brett Eldredge geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!