De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Brett Eldredge

Brett Ryan Eldredge
23 maart 1986  |  Paris, Illinois, U.S.A.

Terwijl Brett opgroeit in Paris (Illinois), voelt hij zich al aangetrokken tot ‘big voices’. Dit is geen verrassing wanneer je zijn bariton-stem hoort. De manier waarop een zanger zijn verhaal kan vertellen met zijn stem, fascineert hem als kind al. Als invloeden noemt Brett met name Frank Sinatra en Ronnie Dunn.

Zoals velen, begint Brett als songwriter voor anderen. Zo is hij mede verantwoordelijk voor de track “I Think I’ve Had Enough” van Gary Allan. In 2010 releast hij zijn debuutsingle “Raymond”, die tot de 23e plaats doorstijgt op de Hot Country Songs chart.

Zijn derde single, “Don’t Ya”, bereikt in 2012 de top 20 van de Hot Country Songs chart, en in 2013 komt zijn debuutalbum “Bring You Back” uit. Zowel “Don’t Ya” als “Beat Of The Music” behalen de nummer 1 positie in de Country Airplay charts.

Twee jaar later, in 2015, verschijnt “Illinois“. Dit album is vernoemd naar zijn geboortestaat en het brengt hem ook weer veel succes. Ook van dit album worden drie songs nummer 1 hits: “Wanna Be That Song”, “Drunk On Your Love” en “Lose My Mind”.

Brett’s derde album, dat naar hemzelf vernoemd wordt, is iets minder succesvol. “Something I’m Good At” blijft rond de 20e stek steken, maar het mooie “The Long Way” wordt wel een Top 3 hit.

In 2019 treedt hij op bij de eerste editie van het Country 2 Country festival in Nederland.

brett eldredge nieuws

Discografie

brett eldredge (2017)
illinois (2015)
bring you back (2013)

Volg Brett Eldredge

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty