De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Brantley Gilbert

Brantley Keith Gilbert
20 januari 1985  |  Jefferson, Georgia, U.S.A.

Op negentienjarige leeftijd is Brantley betrokken bij een eenzijdig, bijna fataal, auto-ongeluk. Na een avond stappen en drinken verliest hij de controle over zijn truck en slaat meerdere keren over de kop. Brantley wordt uit de truck geslingerd en overleefd zijn verwondingen. Wel is hij gedeeltes van zijn jeugdherinneringen kwijt.

Sinds het ongeluk is hij een geheelonthouder.

There’s some people that can do it like that (drink responsibly), and there’s some people that can’t. I’m one of the people that can’t. Interview met de Charlotte Observer

Brantley Gilbert koos in eerste instantie een hele andere carrière. Hij studeerde af als huwelijks- en relatietherapeut. Op latere leeftijd wint de muziek en trekt hij naar Nashville (Tennessee), waar hij als songwriter aan het werk gaat.

Hij is mede verantwoordelijk voor de Jason Aldean hits “Dirt Road Anthem” en My Kinda Party”. Daarnaast treedt hij op in lokale clubs. In 2009 tekent hij een contract.

Zijn debuutalbum “A Modern Day Prodigal Son” komt in 2009 uit, gevolgd door “Halfway To Heaven” in 2010. Zowel “Country Must Be Country Wide” en “You Don’t Know Her Like I Do” worden nummer 1 hits en in 2013 wint hij een ACM Award in de categorie ‘New Male Artist’.

“Bottoms Up”, van zijn derde studioalbum “Just As I Am“, wordt zijn derde nummer 1 hit. Ook de tweede single “Small Town Throwdown”, met Thomas Rhett en Justin Moore, is populair op de radio. De single doet het met een toppostitie van nummer 13 minder goed in de ‘Hot Country Songs’ hitlijst van Billboard.

Drie jaar na “Just As I Am” komt album nummer vier uit: “The Devil Don’t Sleep“. De titel heeft voor Brantley een speciale betekenis. Het is een uitspraak waarmee hij zichzelf op het rechte pad houdt.

Hij is in 2013 korte tijd verloofd geweest met Jana Kramer. Op dit moment is hij echter verloofd met een lerares uit zijn ‘hometown’. Het nummer “More Than Miles” is door haar geïnspireerd.

brantley gilbert nieuws

Discografie

fire and brimstone (2019)
the devil dont sleep (2017)
just as i am (2014)
halfway to heaven (2010)
a modern day prodigal son (2009)

Volg Brantley Gilbert

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty