De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Brandy Clark

Brandy Lynn Clark
9 oktober 1975  |  Morton, Washington, U.S.A.

Het debuutalbum van Brandy Clark, “12 Stories“, mag dan voor velen een eerste echte kennismaking met de dame zijn, iedere countryliefhebber kent haar al een poos. Zij is namelijk, als tekstschrijver, mede verantwoordelijk voor grote hits van onder andere Miranda Lambert (“Mama’s Broken Heart”), The Band Perry (“Better Dig Two”), Kacey Musgraves (“Dandilion”).

Brandy wordt geboren in een dorpje aan de voet van Mount St.-Helens. Brandy is nog geen vier jaar oud wanneer deze beroemde vulkaan uitbarst in mei 1981. Het harde leven in het dorp en het dagelijkse gevecht van de families om rond te komen, inspireert haar bij het schrijven van muziek.

Ik wil de liedjes schrijven die de mensen die hard moeten werken zouden willen schrijven. Dat is mijn doel.

Rond 1997 verhuist Brandy naar Nashville en droomt van succes als singer-songwriter. Toch concentreert ze zich eerst op het verder ontwikkelen van haar songwriter skills. Daar ligt haar passie, en in de jaren die volgen ontwikkelt ze meer en meer haar eigen stijl.

Ze krijgt kansen om met grote namen samen te werken en vrienden en familie blijven haar aanmoedigen om ook materiaal voor zichzelf te schrijven. Dit resulteert uiteindelijk in een platencontract en haar debuutalbum “12 Stories”.

Dit debuutalbun wordt in 2016 opgevolgd met “Big Day In A Small Town“.

brandy clark nieuws

Discografie

your life is a record (2020)
big day in a small town (2016)
12 stories.jpg (2013)

Volg Brandy Clark

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty