Brandi Carlile

Volledige naam

Brandi M. Carlile

Geboortedatum

01 juni, 1981(39 jr)

Geboren in

Ravensdale (Washington), Verenigde Staten

Discografie

  • By The Way, I Forgive You (2018)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Brandi groeit op in het plaatsje Ravensdale in de staat Washington. Het ligt slechts vijftig kilometer van Seattle verwijderd, maar het lijken er wel honderden. Een geïsoleerd en uitgestorven gebied, met weinig huizen en ook weinig vertier. Ze moet hierdoor in haar jeugd zichzelf bezighouden en ontdekt dan ook al snel de liefde voor muziek.

Door haar ouders komt ze al vroeg in aanraking met de muziek van Patsy Cline en op 17-jarige leeftijd pakt ze de gitaar op. Ze ontwikkeld in de loop van de jaren haar eigen stijl, een mix van country, folk en rock.

Ze wisselt deze stijlen af. Niet alleen in haar nummers, maar ook per album dat ze uitbrengt. Zelf gaf ze hierover ooit de volgende quote.

I’ve gone through all sorts of vocal phases, from pop to blues to R&B, but no matter what I do, I just can’t get the country and western out of my voice.

— Brandi Carlile

 

Concerten

Helaas heeft Brandi Carlile op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!