De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Brandi Carlile

Brandi M. Carlile
1 juni 1981  |  Ravensdale, Washington, U.S.A.

Brandi groeit op in het plaatsje Ravensdale in de staat Washington. Het ligt slechts vijftig kilometer van Seattle verwijderd, maar het lijken er wel honderden. Een geïsoleerd en uitgestorven gebied, met weinig huizen en ook weinig vertier. Ze moet hierdoor in haar jeugd zichzelf bezighouden en ontdekt dan ook al snel de liefde voor muziek.

Door haar ouders komt ze al vroeg in aanraking met de muziek van Patsy Cline en op 17-jarige leeftijd pakt ze de gitaar op. Ze ontwikkeld in de loop van de jaren haar eigen stijl, een mix van country, folk en rock.

Ze wisselt deze stijlen af. Niet alleen in haar nummers, maar ook per album dat ze uitbrengt. Zelf gaf ze hierover ooit de volgende quote.

I’ve gone through all sorts of vocal phases, from pop to blues to R&B, but no matter what I do, I just can’t get the country and western out of my voice.
Brandi Carlile

brandi carlile nieuws

Discografie

by the way i forgive you (2018)
the firewatchers daughter (2015)
bear creek (2012)
xobc (2010)
give up the ghost (2009)
live at connect set (2007)
the story (2007)
brandi carlile (2005)
live at benaroya hall with the seattle symphony (2011)
live at sony connect (2005)

Volg Brandi Carlile

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty