Brad Paisley

Volledige naam

Brad Douglas Paisley

Geboortedatum

28 oktober, 1972(47 jr)

Geboren in

Glen Dale (West Virginia), Verenigde Staten

Discografie

  • Love And War (2017)
  • Moonshine In The Trunk (2014)
  • Wheelhouse (2013)
  • This Is Country Music (2011)
  • Hits Alive (2010)
  • Playlist: The Very Best Of Brad Paisley (2009)
  • American Saturday Night (2009)
  • Play (2008)
  • 5th Gear (2007)
  • Time Well Wasted (2005)
  • Mud On The Tires (2003)
  • Part II (2001)
  • Who Needs Pictures (1999)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Brad Paisley behoort tot één van de meest succesvolle countryartiesten van het afgelopen decennium (2000-2010). Alle tien de studioalbums die hij heeft uitgebracht, hebben de gouden status behaald. In totaal scoort hij ruim dertig maal een Top 10 hit, waarvan meer dan 50 procent tot nummer 1 doorstoot.

Brad wordt geboren in 1972 in Glen Dale (West Virginia) en leert al op jonge leeftijd gitaar spelen op een gitaar die hij van zijn opa heeft gekregen. Zijn eerste liedje schreef Brad op dertienjarige leeftijd: “Born On Christmas Day”.

In 1999 start hij als songwriter en niet lang daarna krijgt hij zijn eigen platencontract. In datzelfde jaar komt “Who Needs Pictures” uit, zijn debuutalbum. Dit album levert Brad zijn eerste nummer 1 hit op: “He Didn’t Have To Be”.

Concerten

Helaas heeft Brad Paisley op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!