Blake Shelton

Blake Tollison Shelton
18 juni 1976  |  Ada, Oklahoma, U.S.A.

Blake Shelton is geboren in Ada, Oklahoma. Al op twaalfjarige leeftijd leert hij gitaar spelen van zijn oom. Op zijn vijftiende schrijft hij zijn eerste liedje en een jaar later ontvangt hij zijn eerste award. Na zijn afstuderen aan de High School, vertrekt Blake op zeventienjarige leeftijd naar Nashville.

In 2001 brengt hij zijn debutalbum uit, “Blake Shelton“, die de gouden status bereikt. De eerste single – “Austin” – staat vijf weken op nummer 1 in de Billboard Hot Country Songs Chart. Twee andere nummers komen tot in de top 20 (“All Over Me” en “Ol’ Red”).

Ook de opvolgers, “The Dreamer” (2003) en “Blake Shelton’s Barn & Grill” (2004) worden goud. Blake’s naam is gevestigd en hij werkt zich op tot één van de toonaangevende country stars. Hij heeft ruim tien nummer 1 hits achter zijn naam staan.

In 2003 trouwt hij met zijn jeugdliefde Kaynette Gern, maar in 2006 gaan ze alweer uit elkaar. Blake leert in 2005 Miranda Lambert kennen tijdens de CMT 100 Greatest Duets Concert. Zij treden op 14 mei 2011 in het huwelijk. Miranda Lambert is zelf ook een bekende countryzangeres. Op 20 juli 2014 werd bekend gemaakt dat het stel, na vier jaar huwelijk, gescheiden was.

Blake Shelton is ook een vast jury-/teamlid van “The Voice”.

blake shelton nieuws

Discografie

fully loaded gods country (2019)
texoma shore (2017)
if im honest (2016)
reloaded (2015)
bringing back the sunshine (2014)
based on a tue story (2013)
red river blue (2011)
loaded the best of (2010)
hillbilly bone (2008)
all about tonight (2010)
startin fires (2008)
pure bs (2007)
blake sheltons barn and grill (2004)
the dreamer (2003)
blake shelton (2001)

Volg Blake Shelton

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty