Billy Ray Cyrus

Volledige naam

William Ray Cyrus

Geboortedatum

25 augustus, 1961(59 jr)

Geboren in

Flatwoods (Kentucky), Verenigde Staten

Discografie

  • The SnakeDoctor Circus (2019)
  • Set The Record Straight (2017)
  • Thin Line (2016)
  • Change My Mind (2012)
  • I'm American (2011)
  • Back To Tennessee (2009)
  • Home At Last (2007)
  • Wanna Be Your Joe (2006)
  • Time Flies (2003)
  • The Other Side (2003)
  • Southern Rain (2000)
  • Shot Full Of Love (1998)
  • Trail Of Tears (1996)
  • Storm In The Heartland (1994)
  • It Won't Be The Last (1993)
  • Some Gave All (1992)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Billy Ray Cyrus is naast zanger ook een bekende acteur. Billy wordt op 25 augustus 1961 geboren in Flatwoods (Kentucky). Al op jonge leeftijd begint hij met zingen, geïnspireerd voor de bluegrass en gospelmuziek die zijn ouders luisteren.

Nadat hij een concert van Neil Diamond had bezocht wist hij het zeker, hij wilde ook een muziekant worden. In de jaren tachtig maakt hij onderdeel uit van de band Sly Dogs, een band vernoemd naar Billy’s hond. Dit arme dier had slechts één oog.

Met “Achy Breaky Heart” en “Some Gave All” behaalt hij zijn grootste successen.

Concerten

Helaas heeft Billy Ray Cyrus op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!