Angaleena Presley

Volledige naam

Angaleena Loletta McCoy Presley

Geboortedatum

01 september, 1976(44 jr)

Geboren in

Beauty (Kentucky), Verenigde Staten

Discografie

  • Wrangled (2017)
  • American Middle Class (2014)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Door haar vader leert Angaleena op 15-jarige leeftijd gitaar spelen. Het nummer “Mama Tried” van Merle Haggard is het eerste lied dat ze kan spelen. Al snel werd duidelijk dat ze een muziekcarrière ambieert, en countrymuziek is haar lust en haar leven.

In 2000 verhuist Angaleena naar Nashville (Tennessee), waar ze binnen negen maanden een ‘publishing dealEen contract dat ervoor zorgt dat gevestigde artiesten toegang hebben tot haar nummers‘ krijgt. Via haar uitgever ontmoet ze Ashley Monroe, die Miranda Lambert laat kennismaken met haar nummers. De drie besluiten te gaan samenwerken en niet veel later ontstaan de Pistol Annies.

In 2014 komt haar eerste soloalbum uit: “American Middle Class“. Het album wordt goed ontvangen en krijgt lovende kritieken, maar toch besluit Angaleena geen singles uit te brengen. Een opmerkelijke beslissing.

Op 21 april 2017 komt “Wrangled” uit, een album waarop Angaleena bij alle dertien nummers als (co-)writer vermeld wordt in de credits. Ook Miranda Lambert en Chris Stapleton schreven mee aan enkele nummers.

Concerten

Helaas heeft Angaleena Presley op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!