De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Angaleena Presley

Angaleena Loletta McCoy Presley
1 september 1976  |  Beauty, Kentucky, U.S.A.

Door haar vader leert Angaleena op 15-jarige leeftijd gitaar spelen. Het nummer “Mama Tried” van Merle Haggard is het eerste lied dat ze kan spelen. Al snel werd duidelijk dat ze een muziekcarrière ambieert, en countrymuziek is haar lust en haar leven.

In 2000 verhuist Angaleena naar Nashville (Tennessee), waar ze binnen negen maanden een ‘publishing deal‘ krijgt. Via haar uitgever ontmoet ze Ashley Monroe, die Miranda Lambert laat kennismaken met haar nummers. De drie besluiten te gaan samenwerken en niet veel later ontstaan de Pistol Annies.

In 2014 komt haar eerste soloalbum uit: “American Middle Class“. Het album wordt goed ontvangen en krijgt lovende kritieken, maar toch besluit Angaleena geen singles uit te brengen. Een opmerkelijke beslissing.

Op 21 april 2017 komt “Wrangled” uit, een album waarop Angaleena bij alle dertien nummers als (co-)writer vermeld wordt in de credits. Ook Miranda Lambert en Chris Stapleton schreven mee aan enkele nummers.

angaleena presley nieuws

Discografie

wrangled (2017)
american middle class (2014)

Volg Angaleena Presley

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty