American Young

Groepsleden

Kristy Osmunson, Jon Stone

Afkomstig uit

Verenigde Staten

Discografie

  • Soundtrack Of Your Life (2019)
  • AY (2016)
  • American Young (2014)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

American Young is een duo dat bestaat uit Kristy Osmunson en Jon Stone. Beide hebben eerst solo geprobeerd door te breken. Kristy was mede-oprichtster en violiste van het duo Bomshel, Jon was voornamelijk als songwriter actief.

Bomshel, een tweemansformatie, was actief tussen 2005 en 2012. Ze brachten slechts één studioalbum uit en enkele EP’s uit. De gereleasde singles bleven in de bovenste regionen van de hitlijsten steken, de hoogst behaalde notering was een 30e stek met “Fight Like A Girl” in 2009.

Jon schreef nummers voor onder andere Rascal Flatts (“Me And My Gang”), Kenny Chesney (“Seven Days”), Blake Shelton (“Kiss My Country Ass”), Lee Brice (“A Woman Like You”) en Jerrod Niemann (“Only God Could Love You More”).

Na het uiteenvallen van Bomshel gaat Kristy samen met Jon verder als het duo American Young. Ze worden bijgestaan door Lee Brice en eind 2013 komt hun debuutsingle uit, “Love Is War”, gevolgd door de EP “American Young“.

Hun debuutalbum is getiteld “AY” en komt op 5 augustus 2016 uit. Op het album staan enkele nummers die ook op de EP stonden, aangevuld met mooie, nieuwe nummers.

Concerten

Helaas heeft American Young op dit moment geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!