De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

American Young

Kristy Osmunson, Jon Stone
U.S.A.

American Young is een duo dat bestaat uit Kristy Osmunson en Jon Stone. Beide hebben eerst solo geprobeerd door te breken. Kristy was mede-oprichtster en violiste van het duo Bomshel, Jon was voornamelijk als songwriter actief.

Bomshel, een tweemansformatie, was actief tussen 2005 en 2012. Ze brachten slechts één studioalbum uit en enkele EP’s uit. De gereleasde singles bleven in de bovenste regionen van de hitlijsten steken, de hoogst behaalde notering was een 30e stek met “Fight Like A Girl” in 2009.

Jon schreef nummers voor onder andere Rascal Flatts (“Me And My Gang”), Kenny Chesney (“Seven Days”), Blake Shelton (“Kiss My Country Ass”), Lee Brice (“A Woman Like You”) en Jerrod Niemann (“Only God Could Love You More”).

Na het uiteenvallen van Bomshel gaat Kristy samen met Jon verder als het duo American Young. Ze worden bijgestaan door Lee Brice en eind 2013 komt hun debuutsingle uit, “Love Is War”, gevolgd door de EP “American Young“.

Hun debuutalbum is getiteld “AY” en komt op 5 augustus 2016 uit. Op het album staan enkele nummers die ook op de EP stonden, aangevuld met mooie, nieuwe nummers.

american young nieuws

Discografie

soundtrack of your life ep (2019)
ay (2016)
american young (2014)

Volg American Young

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty