Alabama

Alabama is een groep met de volgende bezetting: Randy Owen, Teddy Gentry, Jeff Cook

Discografie

  • Southern Drawl (2015)
  • In Pictures (1995)
  • Greatest Hits Vol. III (1994)
  • Gonna Have A Party... Live (1993)
  • Cheap Seats (1993)
  • American Pride (1992)
  • Greatest Hits Vol. II (1991)
  • Pass It On Down (1990)
  • Southern Star (1989)
  • Alabama Live (1988)
  • Just Us (1987)
  • The Touch (1986)
  • Greatest Hits (1986)
  • 40-Hour Week (1985)
  • Roll On (1984)
  • The Closer You Get... (1983)
  • Mountain Music (1982)
  • Feels So Right (1981)
  • My Home's In Alabama (1980)
  • The Alabama Band No 3 (1978)
  • Deuces Wild (1977)
  • Wild Country (1976)

De discografie beperkt zich tot studio albums, EP's, live albums en compilatie/verzamel albums.

Biografie

Ruim veertig jaar geleden verlieten een drietal neven, Randy Owen, Teddy Gentry en Jeff Cook, Fort Payne in Alabama. Ze traden gedurende de zomermaanden op in een bar in Myrtle Beach South Carolina: The Bowery. Na zes jaar optreden in clubs en leven van fooien, krijgt de band Alabama een steeds groter wordende schare fans. Dit resulteert uiteindelijk in het felbegeerde platencontract.

Hierna wordt er geen tijd verspeeld. Alabama gaat aan het werk en verandert in no-time de countrymuziek. Ze scoren met hun energieke stijl 21 nummer 1 hits achter elkaar. Dit is een record dat vermoedelijk nooit gebroken kan worden. Met ruim 73 miljoen verkochte albums zijn ze terechte leden van zowel de ‘Country Music Hall Of Fame’ als de ‘Hollywood Walk Of Fame’.

Over de veertig jaar van hun bestaan hebben de heren een indrukwekkende rij hits achter hun naam staan. Met hun eerste hit “My Home Is In Alabama” introduceert de band zich aan de wereld. De eerste nummer 1 volgde meteen daarna met “Tennessee River”.

Nu, ruim twintig studioalbums en veertig nummer 1 hits later, zijn er weinig countryfans die geen nummer van Alabama (her)kennen. Enkele hits zijn:

  • “Feels So Right” (1981)
  • “Mountain Music” en “Take Me Down” (1982)
  • “Dixieland Delight” en “The Closer You Get” (1983)
  • “If You’re Gonna Play In Texas (You Gotta Have A Fiddle In The Band)” (1984)
  • “40 Hour Week (For A Livin’)” en “Can’t Keep A Good Man Down” (1985)
  • “You’ve Got The Touch” (1987)
  • “High Cotton” (1989)
  • “Forever’s As Far As I’ll Go” en “Down Home” (1991)
  • “Reckless” (1993)
  • “Old Alabama (with Brad Paisley)” (2011)

De invloed die Alabama op de countrymuziek heeft gehad blijkt wel uit het feit dat hedendaagse countryartiesten nummers van hen coveren. Zulke eerbetonen zijn er onder andere van Jason Aldean, Luke Bryan, Eli Young Band, Florida Georgia Line, Toby Keith.

Concertagenda

Helaas heeft Alabama geen concerten in Nederland/Europa in de agenda staan. Check onze concertpagina voor een overzicht van countryconcerten in de buurt. Of meld je hieronder aan voor onze 'concertalerts' om geen concert te missen!