De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

A Thousand Horses

Michael Hobby, Bill Satcher, Graham Deloach, Zach Brown
U.S.A.

Michael Hobby en Bill Satcher groeien op als vrienden in Newberry (South Carolina). Op vijftienjarige leeftijd beginnen ze met het schijven van liedjes. Iedere zomer komt Bill’s neef Graham DeLoach naar Newberry en dan treden ze samen op. Via een vriend leren ze Zach Brown kennen en in 2010 wordt A Thousand Horses in Nashville (Tennessee) gevormd.

De band neemt haar debuutalbum, de EP “A Thousand Horses“, in slechts zes dagen op. Het nummer “Suicide Eyes” wordt gebruikt in de film Footloose (2011).

In 2015 verschijnt hun debuutalbum “Southernality“. Vooraf waren de verwachtingen hooggespannen, diverse toonaangevende media zien de band als de nieuwe sensatie. Radiostations gaven hun debuutsingle “Smoke” dan ook meteen veel airplay en het nummer klom dan ook tot de top positie op de ‘Country Airplay’ hitlijst. In de Billboard ‘Hot Country Songs’ bleef het nummer steken op de vijfde plaats.

De sound van de band is een mix van Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers, Black Crowes en een vleugje oude Rolling Stones. Allemaal verpakt in een moderne countrystijl.

a thousand horses nieuws

Discografie

bridges (2017)
southernality (2015)
a thousand horses (2010)

Volg A Thousand Horses

InstagramYoutubeYoutube MusicSpotifyWebsite

Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty