Old Dominion & Jordan Davis in Melkweg

9 oktober 2019 | Concertrecensie | 0 Reacties

Vaak viel hun naam, als – tijdens het napraten bij concerten – werd gevraagd welke bands nog meer naar Nederland zouden moeten komen. En gisteren was het dan eindelijk zo ver: Old Dominion, live in Nederland.

En ze brachten upcoming artist en belofte voor de toekomst Jordan Davis mee als support-act. Het werd een heerlijke muziekavond!

Jordan Davis

Jordan Davis trekt in 2012 naar Nashville om zijn droom – een eigen, succesvolle muziekcarrière – na te jagen. Ook hij begint daar met het schrijven voor andere artiesten, maar tussendoor werkt hij aan eigen materiaal dat hij zoveel mogelijk in de stad ten gehore brengt.

Jordan Davis - Home State
Jordan Davis – Home State

Het contact dat hij in 2016 uiteindelijk bij Universal Music Group Nashville tekent, stelt hem in staat om zijn country-pop-mix aan het grote publiek voor te stellen.

En met success, want zijn debuutsingle wordt meteen een hit. “Singles You Up” is – zoals ook in de Melkweg bleek – een aansprekend deuntje dat in 2018 enige tijd de Country Airplay hitlijst aanvoert. Het is terug te vinden op zijn debuutalbum “Home State” uit 2018.

Hoewel Jordan die hit tot het laatst bewaarde, was het overall een leuke, boeiende set. Een mooie mix van up-tempo countrypop songs zoals “Take It From Me” en mooie ballads als zijn nieuwe song “Met My Wife In A Bar” en “Leaving New Orleans”.

Jordan Davis - Melkweg - 8 okt 2019
Jordan Davis – Melkweg – 8 okt 2019

Begeleiding had hij slechts van een drummer en een andere gitarist, en we zijn dan ook benieuwd hoeveel meer power en energie Jordan in zijn set kan stoppen met een volledige band. Maar daar komen we de volgende keer vast wel achter. Want ook zijn nieuwe songs klonken goed en volwassen. Hieronder de setlist van zijn optreden.

1
Tough To Tie Down
 
2
Going ‘Round
 
3
Slow Dance In A Parking Lot
 
4
Take It From Me
 
5
Met My Wife In A Bar
new
6
Need To Not
new
7
Leaving New Orleans
 
8
More Than I Know
 
9
Singles You Up
 

Pauze of cool down?

Nadat Jordan het publiek had opgewarmd, kregen we – zoals bijna altijd – een koude douche over ons heen. Waarom stemmen concertlocaties als Melkweg, Paradiso, AFAS Live (maar niet alleen deze) de muziek tussen support-act en headliner niet af op het publiek en de muziekstijl van die avond?

Tailgate Party playlist (Spotify)
Tailgate Party playlist (Spotify)

Ook gisteren in de Melkweg voelde het weer meer als een koude douche dan als een pauze. Hopelijk lezen deze venues mee en veranderen ze wat in hun aanpak.

Om ze op weg te helpen geven we ze de volgende tip voor een feestelijke country playlist: de Tailgate party playlist.

Old Dominion

En toen was het wachten voorbij en betrad Old Dominion het podium, en de headliner liet er geen gras over groeien. Met de dansbare beat van “Snapback” op de achtergrond en de WhooHoHoHo!’s van zanger Matthew Ramsey werd het koude publiek snel weer opgewarmd en in beweging gebracht. Het was een voorbode van een absoluut top concert!

De hits waarmee ze het concert openen, knallen er meteen lekker in. Het is gelijk duidelijk dat het motto van Old Dominion ‘let the music do the talking’ is. De vijf bandleden zijn ontzettend goed op elkaar ingespeeld.

Geoliede machine

Whit Sellers (drums) en Geoff Sprung (basgitaar) leggen een strak fundament onder de nummers, iets waarop Trevor Rosen (toetsen/gitaar) en met name Brad Tursi (gitaar) kan voortborduren met riffs en frivole loopjes. Het wordt geen energieke extravaganza, maar een gedegen en niet gehaast optreden dat vaak klinkt alsof het album is opgezet.

Het is vooral Matthew die actief is. Niet dat hij van links naar rechts en weer terug rent, maar hij ‘draagt’ de avond met zijn glimlach en leuke, spontane interactie met het publiek.

The story of Old Dominion

Midden in de setlist wordt er tijd genomen om kort het verhaal van Old Dominion te schetsen. Trevor, Matthew en Brad vermaken het publiek met korte anekdotes over het ontstaan van de band en de verwoede pogingen van het drietal om die gedroomde hit te schrijven.

Ook de mannen van Old Dominion gingen naar Nashville met die droom. Ze deden dit los van elkaar en zonder de hoop of verwachting om ooit zelf artiest te worden. Honderden ‘shitty songs’ kwamen er uit hun potloden, maar ook enkele die opgepikt werden door andere artiesten. Deze songs werden in de handen van artiesten als Craig Morgan, The Band Perry, Tyler Farr, Blake Shelton en Dierks Bentley grote hits.

Hiermee werd hun naam gevestigd en konden ze uiteindelijk als band hun eigen songs opnemen en spelen, hoewel ze nog steeds af en toe songs ‘weggeven’ aan andere artiesten.

Old Dominion - Melkweg - 8 okt 2019

Songwriting talent in overvloed

Na dit gezellige intermezzo werd de boel met “Song For Another Time” en “No Such Thing As A Broken Heart” weer in gang getrokken. De ene naar de andere hit kwam voorbij en tussendoor werden we ook nog getrakteerd op “Save It For A Rainy Day”, een Kenny Chesney song die Matthew en Brad, samen met Andrew Dorff, voor hem schreven.

De mannen van Old Dominion beschikken over songwriting talent in overvloed. Ze hebben ondertussen zoveel hits geschreven, dat de covers die ze tijdens hun concerten spelen eigenlijk geen covers zijn. Een ware luxe, en iets waar de fans in de toekomst nog mooie vruchten van gaan plukken!

Nieuwe album

Op vrijdag 25 oktober aanstaande verschijnt het derde studioalbum van de band. Enkele songs kennen we al, en kwamen tijdens het concert voorbij, maar naar de overige songs kijken we ook uit. Helemaal na dit geweldige concert!

1
Snapback
3
2
Hotel Key
2
3
Be With Me
2
4
’Til It’s Over
3
5
One Man Band
1
6
Never Be Sorry
1
7
Nowhere Fast
3
8
Not Everything’s About You
2
9
Break Up With Him
3
10
Midnight Mess Around
1
11
Wake Up Loving You / Better Dig Two / A Guy Walks Into A Bar / Say You Do / Sangria / Make You Miss Me / Light It Up / One That Got Awaydiverse artiesten
 
12
Song For Another Time
3
13
No Such Thing As A Broken Heart
2
14
Said Nobody
3
15
Some People Do
1
16
Written In The Sand
2
17
New York At Night
2
18
Can’t Get You
2
19
Save It For A Rainy DayKenny Chesney
 
20
My Heart Is A Bar
1
21
So You Go
3
22
Make It Sweet
1

[1] “Old Dominion” uit 2019 (verschijnt 25 oktober)
[2] “Happy Endings” uit 2017
[3] “Meat And Candy” uit 2015
[4] “Old Dominion EP” uit 2014

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *