De nominaties voor de Grammy Awards 2019 zijn bekendgemaakt. Ze worden op 10 februari tijdens een spectaculaire show in het Staples Center in Los Angeles uitgereikt aan de winnaars.

Hieronder het overzicht van de nominaties in de – voor countryfans – belangrijkste categorieën.

Best Country Album

Best Country Song (Awarded to Songwriters)

Deze award wordt uitgereikt aan de songwriters

Break Up In The End” – Cole Swindell
(Jessie Jo Dillon, Chase McGill and Jon Nite)

Dear Hate” – – Maren Morris (feat. Vince Gill)
(Tom Douglas, David Hodges and Maren Morris)

I Lived It” — Blake Shelton
Rhett Akins, Ross Copperman, Ashley Gorley and Ben Hayslip)

Space Cowboy” – Kacey Musgraves
(Luke Laird, Shane McAnally and kacey Musgraves)

Tequila” – Dan + Shay
(Nicolle Galyon, Jordan Reynolds and Dan Smyers)

When Someone Stops Loving You” — Little Big Town
(Hillary Lindsey, Chase McGill and Lori McKenna)

Best Country Solo Performance

Wouldn’t It Be Great?” Loretta Lynn
Mona Lisas And Mad Hatters” – Maren Morris
Butterflies” –Kacey Musgraves
Millionaire” –Chris Stapleton
Parallel Line” –  Keith Urban

Best Country Duo / Group Performance

Shoot Me Straight” –Brothers Osborne
Tequila” – Dan + Shay
When Someone Stops Loving You” –Little Big Town
Dear Hate” –Maren Morrs (feat. Vince Gill)
Meant To Be” –Florida Georgia Line en Bebe Rexha

Best Americana Album

By The Way, I Forgive You” – Brandi Carlile
Things Have Changed” – Bettye LaVette
The Tree Of Forgiveness” –  John Prine
The Lonely, The Lonesome & The Gone” – Lee Ann Womack
One Drop Of Truth” –  The Wood Brothers

Best American Roots Song

Deze award wordt uitgereikt aan de songwriters

All The Trouble” – Lee Ann Womack
(Waylon Payne, Lee Ann Womack and Adam Wright)

Build A Bridge” – Mavis Staples
(Jeff Tweedy)

The Joke” – Brandi Carlile
(Brandi Carlile, Dave Cobb, Phil Hanseroth and Tim Hanseroth)

Knockin’ On Your Screen Door” – John Prine
(Pat McLaughlin and John Prine)

Summer’s End” – John Prine
(Pat McLaughlin and John Prine)

Best American Roots Performance

Kick Rocks” – Sean Ardoin
Saint James Infirmary Blues” – Jon Batiste
The Joke” – Brandi Carlile
All On My Mind” – Anderson East
Last Man Standing” – Willie Nelson

Best Bluegrass Album

Portraits In Fiddles” – Mike Barnett
Sister Sadie II” – Sister Sadie
Rivers And Roads” – Special Consensus
The Travelin’ McCourys” – The Travelin’ McCourys
North Of Despair” – Wood & Wire

Best Folk Album

Whistle Down The Wind” – Joan Baez
Black Cowboys” – Dom Flemons
Rifles & Rosary Beads” – Mary Gauthier
Weed Garden” – Iron & Wine
All Ashore” – Punch Brothers

Overige categorieën

In enkele andere, algemene, categorieën zijn natuurlijk ook countrysterren genomineerd.

Zo is in de categorie ‘Album Of The YearKacey Musgraves genomineerd met “Golden Hour” en Brandi Carlile met “By The Way, I Forgive You“.

Maren Morris en Brandi Carlile zijn ook genomineerd voor ‘Record Of The Year‘ en ‘Song Of The Year‘. Luke Combs en Margo Price zijn genomineerd voor een Grammy in de categorie ‘Best New Artist‘.