De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuwe single én album van Laura Kits

Mooie nieuwe countrymuziek van Nederlandse bodem.

De Nederlandse artieste Laura Kits heeft enkele dagen geleden de tweede single van haar aanstaande album “Holy Fountain Water” uitgebracht. De titel van de single is “’81 Chevy” en de videoclip roept herinneringen op aan een bekende road movie uit de jaren ’90…

Laura Kits

Laura Kits (geboren 1989) uit Amsterdam maakt al enkele jaren mooie countrypop. Haar stijl is geïnspireerd op countrysterren als Miranda Lambert en Carrie Underwood, maar met een ondertoon van Springsteen en de Beatles.

Laura laat zich dan ook niet in één categorie vangen. Haar songs bevatten soms een vette countrystijl, een andere keer is het laagje country flinterdun.

Laura Kits

Met haar cover van het mooie “Tin Man”, nu twee jaar geleden, gaf ze een fijn visitekaartje af. De clip is ondertussen ruim 15.500 keer bekeken, en de commentaren zijn lovend. Wanneer je hem nog niet gezien hebt, klik dan snel op ‘play’ en laat je verbazen.


Holy Fountain Water

Haar nieuwe album “Holy Fountain Water” is de opvolger van het in 2017 verschenen werk met de titel “Skipper Canyon Road”. Met zeven tracks hangt dat eerste album tussen een volwaardig studioalbum en EP in, maar de kwaliteit ervan staat buiten kijf. Het bevat op enkele songs meer klassieke invloeden en instrumenten, maar het is zeker een luistersessie waard, bijvoorbeeld op Spotify.

Laura Kits

“Holy Fountain Water” wordt in ieder geval een volwaardig album. Twaalf toegankelijke en originele tracks waarmee Laura ons meeneemt langs dansbare rock, gevoelige ballads en popsongs met een hoog meezing gehalte.

De productie en arrangementen passen in de traditie van de (klassieke) countrypop, maar zijn voorzien van subtiele twists. In de songteksten combineert ze poëzie, humor en oprechtheid op een bijzondere manier.

De release van het album staat voor vrijdag 27 maart in de agenda.

“Love And Danger”

In juni vorig jaar bracht ze de eerste single van dit album uit. “Love And Danger” markeerde een overgang naar een meer volwassen en gedurfde stijl. Meer country, maar ook met meer ruimte voor ‘experimenten’.

“’81 Chevy”

De clip van haar nieuwe single, “’81 Chevy”, neemt je mee terug naar het begin van de jaren ’90, toen Susan Sarandon, Geena Davis, Harvey Keitel van de film “Thelma & Louise” een kaskraker en absolute klassieker maakten.

Laura Kits - '81 Chevy (single)

En dit is niet om goedkoop te scoren, ook de song heeft die vibe. Kijk en luister zelf maar…


Albumrelease party

Op zondag 29 maart^ 14 juni brengt ze haar album uit en die avond tovert ze de Cinetol in Amsterdam om tot een stukje Nashville in Nederland. Tijdens een avondvullend programma speelt Laura enkele songs solo, maar is er ook genoeg ruimte voor levendige versies van de songs met haar zeskoppige band.

De prijs van een ticket is 9 euro , voor een tientje meer krijg je meteen het album erbij. Een handtekening van Laura moet je dan nog wel zelf regelen die avond, maar daar zal zeker gelegenheid voor zijn. 😉

Bestel hier tickets

^ Dit uitstel is natuurlijk veroorzaakt door de uitbraak van get Coronavirus en de daardoor genomen maatregelen.

Meer Laura

Spotify instagram Youtube Website


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty