De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuwe muziek van oude, grote namen

Op korte termijn verschijnt er nieuwe muziek van iconische namen uit de countrymuziek.

Op korte termijn verschijnt er nieuwe muziek van iconische namen uit de countrymuziek. Allereerst is het op 9 mei de beurt aan een zekere meneer Whitley, in juni gevolgd door meneer Black.

Whitley

Nee, het is niet een album met tot nu toe nog onuitgebracht materiaal van Keith Whitley, de countryster die op 9 mei 1989 op 33 jarige leeftijd overleed. Het gaat om “”Try To Change My Ways”, de nieuwe single van zijn zoon, Jesse Keith Whitley, die in juni dit jaar zelf ook 33 jaar wordt.

jesse-keith-whitley-at-001.jpg

Het is niet de enige overeenkomst tussen vader en zoon Whitley. Beide zijn op 33-jarige leeftijd getrouwd en hebben een gezin om voor te zorgen, beide zijn muzikanten, ze lijken uiterlijk op elkaar en ze delen beide een soortgelijk gevoel voor humor.

Maar Jesse Keith bevindt zich nu op een heel ander stadium van zijn carrière. Zijn vader was al een gevestigde naam en had enkele grote hits achter zijn naam staan, Jesse Keith begint eigenlijk pas. Andere verschillen zijn stem en stijl. Jesse Keith heeft niet de gladde stem van zijn vader en ook de muziekstijl van de aanstaande single is anders, meer country-rock.

“Try To Change My Ways” is de title van de single. De song gaat over het verdedigen van, en vasthouden aan, Amerikaanse waarden. Juist in een tijd dat deze onder druk staan en een hoop mensen die willen afnemen. Vanaf 9 mei is hij te beluisteren!

I love to fish, I love hunting, I love guns. Anything outdoors I’m all about, and of course music. Music has been my story since I was a kid. I think right now a lot of people are trying to change our ways, and a lot of us don’t want our ways changed. Jesse Keith Whitley

Black

Ja, in dit geval gaat het wel om de enige echte Clint Black. Deze traditionalist brengt op 19 juni zijn 23e studioalbum “Out Of Sane” uit, en ook dit wordt weer een mooi, typisch Clint Black album.

Clint Black

In totaal bevat het album twaalf songs, waarvan Clint er aan elf meeschreef. Ander songwriters waren Steve Wariner, Rivers Rutherford en Hayden Nicholas. Op alle tracks horen we de maestro op zowel lead als slide guitar, en ook nam Clint de leiding bij de productie van het album op zich.

My fans have been asking for new music for a while, and I’m thrilled to finally be able to deliver after five years since the last studio album. Clint Black

Er staat slechts één cover op het album, de rest is nieuw materiaal. Informatie over de tracklist en een afbeelding van de albumhoes is op dit moment nog niet beschikbaar helaas.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty