Nieuwe leden van de Songwriters Hall Of Fame

Drie nieuwe leden uit de country categorie treden in juni toe.

Op 14 juni worden in New York City weer enkele nieuwe leden van de ‘Songwriters Hall Of Fame’ geïnstalleerd, waaronder drie namen die een onvergetelijke bijdrage hebben geleverd aan de countrymuziek. Deze drie namen zijn Alan Jackson, Bill Anderson en Steve Dorff.

Ook Kool & The Gang, John Mellencamp, Allee Willis en Jermaine Dupri zullen worden geïnstalleerd.

Alan Jackson

Alan Jackson

Ondanks dat Alan Jackson zijn carrière in een lagere versnelling heeft gezet, blijft hij in de prijzen vallen.Vorig jaar nog werd deze countryster al lid van de ‘Country Music Hall Of Fame’, en beide titels zijn volkomen verdiend. Alan Jackson is een naam die iedere liefhebber van countrymuziek zal kennen, ook de jongere generatie.

Hij schreef meer dan dan 20 nummer 1 hits, waaronder “Chattahoochee”, Livin’ On Love, Where Were You (When The World Stopped Turning)”, “Midnight In Montgomery” en “Drive”. Met dit aantal behoort hij tot het selecte groepje artiesten van Paul McCartney en John Lennon.

Bill Anderson

Bill Anderson

Bill Anderson heeft in de muziekindustrie de mooie bijnaam Whisperin’ Bill Anderson gekregen. Deze bijnaam dankt hij aan zijn zachte vocale stijl.

Maar ondanks deze haast fluisterende manier van zingen, behoort Bill tot één van de meest succesvolle artiesten en songwriters.

Ook hij schreef meer dan 20 nummer 1 hits in zijn nu zestig jaar durende carrière.

Steve Dorff

Steve Dorff

Steve Dorff schreef songs voor onder andere George StraitWillie Nelson, Dolly Parton, Kenny Rogers en Garth Brooks. Bekende nummers van zijn hand zijn bijvoorbeeld “I Cross My Heart” van George Strait en “Through The Years” van Kenny Rogers.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty