De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuwe leden ‘Country Music Hall Of Fame’ bekend

De namen van de drie nieuwe leden zijn bekend.

De ‘Country Music Hall Of Fame‘ eert countrymuzikanten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het genre. Zij doet dit sinds 1961 en op 29 maart werden drie nieuwe leden bekend gemaakt. Het zijn Charlie Daniels, Randy Travis en Fred Foster.

Deze drie heren worden later dit jaar toegevoegd aan de 127 artiesten die op dit moment hun plaats in de ‘Hall Of Fame’ verworven hebben.

Charlie Daniels

Charlie Daniels Band

Charlie Daniels, frontman van de Charlie Daniels Band, is een oude rot in het vak. Deze, bijna 80 jarige muzikant, zanger en songwriter, is vooral bekend van “The Devil Went Back To Georgia” en is al lid van de ‘Grand Ole Opry‘ en de ‘Musicians Hall Of Fame’.

Charlie heeft een enorme staat van dienst. Zo schreef hij in het begin van zijn carrière nummers voor onder andere Elvis, en speelde hij diverse instrumenten op albums van Bob Dylan, Leonard Cohen en de Marshall Tucker Band.

Randy Travis

Randy Travis

Door velen wordt Randy Travis gezien als de artiest die aan het begin stond van de countrymuziek zoals we die nu kennen. Randy wordt op 4 mei 1959 geboren en heeft in totaal 20 studioalbums en meer dan 50 singles uitgebracht. Van deze singles werden er 16 een nummer 1 hit.

In 2013 kreeg Randy een herseninfarct, waarvan hij tot op vandaag aan het herstellen is.

Fred Foster

Naast Randy Travis en Charlie Daniels krijgt ook Fred Foster een plaats in de Hall Of Fame. Hij richtte in 1958 Monument Records op en stond daarmee aan de basis van de carrières van onder andere Dolly Parton en Roy Orbison.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty