Met nieuwe albums van onder andere Keith Urban, Jennifer Nettles en Blake Shelton, is mei een erg mooie countrymaand. Maar ook juni heeft een hoop nieuwe leuke albums in petto, van grote sterren én aanstormend talent.

Op de eerste vrijdag van juni komt “Hero” uit, het eerste volledige studioalbum van Maren Morris. Deze 26-jarige Texaanse kreeg de laatste tijd veel airplay met het schitterende nummer “My Church“, en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Ook Dan + Shay presenteren dan “Obsessed”, de opvolger van hun debuutalbum uit 2014.

De recentelijk aangekondigde nieuwe EP van Cassadee Pope en het nieuwe album van Craig Morgan verschijnen ook op 3 juni.

Een week later volgen dan de nieuwe albums van Brandy Clark (“A Whole Lot More To Me”) en Frankie Ballard (“El Rio”). Ook het debuutalbum van Drew Baldridge, “Dirt On Us” ligt vanaf 10 juni in de schappen. Deze zanger uit Illinois mixt country met pop invloeden.

Jon Pardi en LoCash zijn een vrijdag later, op 17 juni, de volgende die nieuw materiaal uitbrengen. De maand wordt afgesloten met “True Sadness” van The Avett Brothers.

Het overzicht:

3 juni
Maren Morris / Hero
Dan + Shay / Obsessed
Craig Morgan / A Whole Lot More To Me
Cassadee Pope / Summer EP

10 juni
Brandy Clark / Big Day In A Small Town
Drew Baldridge / Dirt On Us
Frankie Ballard / El Rio

17 juni
Jon Pardi / California Sunrise
LoCash / The Fighters

24 juni
The Avett Brothers / True Sadness