De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuwe Country Music Hall Of Fame leden 2019

En de drie gelukkigen zijn...

Countrylegende Reba McEntire, zelf sinds 2011 lid van de Country Music Hall of Fame, had dit jaar de eer om de namen van de nieuwe leden te onthullen.

Drie categorieën

In 2019 treden er weer drie nieuwe leden toe, één in ieder van de volgende categoriën:

  • Modern era
  • Veteran era
  • Songwriter/Musician/Non-Performer °

° Deze categorie wisseld ieder jaar, in 2019 wordt een ‘non-performer’ lid.

Om in aanmerking te komen voor de ‘Modern era’ categorie moet de artiest minimaal 20 jaar een ‘nationale bekendheid’ zijn. Voor de ‘Veteran era’ geldt een periode van 40 jaar.

Country Music Hall of Fame and Museum

De onthulling van de namen vond plaats in de ‘rotunda’, de ronde toren van het museum waar de bezoekers de bronzen tegels van alle leden kunnen bewonderen.

De nieuwe leden

De drie leden die later dit jaar worden toegevoegd aan de Country Music Hall of Fame zijn:

CMHoF - 2019 inductees

Brooks & Dunn

In de ‘Modern era’ categorie werd Brooks & Dunn als nieuw lid verkozen. Niet geheel onverwacht gezien de bijdrage die Ronnie en Kix door de jaren heen geleverd heeft aan de countrymuziek.

Ray Stevens

Ray Stevens is het nieuwste lid dat verkozen werd in de ‘Veteran era’ categorie. Ray is in zijn carrière twaalf keer genomineerd voor een Grammy, waarvan hij er twee wist te winnen. Hij heeft als artiest meer dan 40 miljoen albums verkocht, en is vooral bekend van “The Streak”, “Misty” en “Everything Is Beautiful”.

Jerry Bradley

Ten slotte mag ook Jerry Bradley zich vanaf nu lid van de Country Music Hall of Fame noemen. Ook een terecht lidmaatschap, want Jerry heeft grote invloed gehad op de ontwikkeling van de countrymuziek over de haren heen.

Jerry was zelf producer, en in de jaren ’70 ook directeur van RCA Records Nashville. In die tijd was mede verantwoordelijk voor de ‘modernisering van de countrymuziek’. Hij contracteerde bijvoorbeeld Alabama nadat hij een song van hun op de radio had gehoord.

Hij stapt met zijn lidmaatschap in de voetsporen van zijn vader (Owen Bradley, producer, lid sinds 1964) en zijn oom (Harold Bradley, lid sinds 2006).


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty