De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuwe Country Music Hall Of Fame leden 2018

Ook dit jaar weer wordt de familie uitgebreid.

In 2018 treden drie countrysterren toe tot de illustere lijst van de Country Music Hall Of Fame leden. In twee gevallen is deze eer postuum, het derde aspirant lid kan nog wel in hoogsteigen persoon aanwezig zijn bij de inwijdingsceremonie die in de herfst van dit jaar georganiseerd wordt.

Dottie West

Op 4 september 2016 stonden we stil bij het overlijden van countrylegende Dottie West, destijds precies 25 jaar geleden. Eind augustus 1991 was ze op weg naar een optreden in the Grand Ole Opry, toen ze door een bizarre samenloop van omstandigheden betrokken raakte bij een verkeersongeval. Enkele dagen later overleed ze aan de interne verwondingen die ze bij het ongeval had opgelopen.

Dottie West

Haar bijdrage aan de countrymuziek is groot, erg groot. Samen met bijvoorbeeld Patsy Cline en Loretta Lynn heeft ze veel baanbrekend werk verricht voor vrouwelijke zangeressen, in een tijd dat de industrie door mannen gedomineerd én gerund werd.

Naast haar vele fans was met name Steve Wariner een groot voorstander van een eventueel lidmaatschap van Dottie West. (Steve speelde in haar band aan het begin van zijn eigen carrière).

Haar toetreding tot de Hall Of Fame komt dan ook voor velen rijkelijk (te) laat.

Ricky Skaggs

De naam Ricky Skaggs werd steevast door Garth Brooks genoemd, wanneer men hem vroeg wie het ook verdiende om lid te worden van de Hall Of Fame. En wanneer je naar zowel de carrière, als de bijdrage van Rocky aan country music in het algemeen kijkt heeft hij het lidmaatschap inderdaad meer dan verdiend.

Ricky Skaggs

In de jaren ’80 was Rocky Skaggs misschien wel de Chris Stapleton van zijn tijd. Hij probeerde destijds het genre op het authentieke spoor te houden.

Van jongs af aan bespeelt Ricky de mandoline en maakt in zijn tienerjaren deel uit van de bands van Vince Gill, Keith Whitley en Emmylou Harris. Door zijn werk voor Harris krijgt hij de mogelijkheid om een solocarrière op te starten, iets waarin hij met enkele bekroonde albums slaagt.

Hij scoort diverse grote hits met bijvoorbeeld “Highway 40 Blues”, ” I Wouldn’t Change A Thing About You If I Could” en “Loving Only Me”. In 1985 wint hij de CMA Award voor ‘Entertainer Of The Year’.

Johnny Gimble

Voor de countryfans buiten de Verenigde Staten is Johnny Gimble vermoedelijk de minst bekende van de drie. Maar ook hij heeft zijn lidmaatschap meer dan verdiend.

Johnny Gimble was een Texaan die grote bekendheid verwierf als violist, door velen wordt hij beschouwd als de grootste violist uit het genre. Hij is te horen op tracks van onder andere Merle Haggard, George Strait en Marty Robbins.

Hij stief in 2015 op 88-jarige leeftijd in zijn huis in Texas.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty