De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuwe album van Sam Hunt is meer country

Lange tijd afwezig, maar Sam is back!

Hij is de laatste tijd een grote afwezige in (de top van) de hitlijsten en zijn concertagenda is ondertussen helemaal leeg. Zijn vele fans missen natuurlijk zijn muziek, maar Sam Hunt heeft hiervoor een goede reden.

Nieuw album

Een erg goede reden, want hij werkt op dit moment aan een nieuw album. En dat is nog niet eens al het goede nieuws dat de zanger voor ons heeft, want het is de bedoeling dat het album nog voor de zomer over is, wordt uitgebracht.

Een titel, tracklist, albumhoes of exacte releasedatum heeft Sam op dit moment nog niet bekendgemaakt. Zodra dit gebeurt, brengen we je natuurlijk meteen op de hoogte.

Meer country

Wel heeft de zanger al laten doorschemeren dat het nieuwe album een andere sound krijgt dan “Montevallo“, zijn debuutalbum dat ondertussen zo’n vijf jaar oud is. De digitale loops en moderne popinvloeden in hits als “House Party”, “Break Up In A Small Town” en Take Your Time” maken nu plaats voor een meer traditionele country sound.

Sam Hunt - Montevallo

Met die nieuwe, destijds baanbrekende stijl, maakte hij de weg vrij voor andere artiesten, zoals bijvoorbeeld Walker Hayes, Devin Dawson en Kane Brown.

Deze muzikale verandering komt onder andere doordat de songs die Sam nu klaar heeft liggen voor zijn nieuwe album, geschreven zijn met de hulp van alleen (zijn) gitaar. Hierdoor krijgt de muziek meteen al een andere vibe, een meer singer/songwriter stijl volgens de zanger.

The songs typically, when you pick up a guitar and write ‘em on a guitar there’s a different spirit about it. Sam Hunt

Extra tijd gekocht

De stijl van zijn laatste twee singles, “Body Like A Back Road” en “Downtown’s Dead” hoort meer bij de “Montevallo” periode en komen vermoedelijk dan ook niet eens op de nieuwe LP. Die twee songs heeft hij, naar eigen zeggen, dan ook alleen maar uitgebracht om meer tijd ‘te kopen’ voor de opnames waaraan hij nu werkt.

Dat “Body Like A Back Road” in 2017 ruim 25 weken aan kop ging van de Hot Country Songs hitlijst, en daarmee alle records verbrak, is voor Sam dus klaarblijkelijk slechts bijzaak. Dit lied lijkt voorbestemd om uiteindelijk pas weer een keer op een toekomstig “Greatest Hits” album op te duiken.

Sam Hunt HCS Record

Door zijn tournee met Luke Bryan, die inmiddels ook ten einde is, trad er bij de opnames en de afronding van het album nog eens extra vertraging op.

Maar nu is het wachten voor zijn fans dus bijna voorbij…


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty