De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuwe album The Cadillac Three is af

Album nummer vier voor deze drie.

The Cadillac Three heeft hun vierde studioalbum klaar. Maar dat is meteen ook de enige mededeling die het trio op social media deed. Geen enkele hint omtrent de titel, de releasedatum of de albumhoes. Ze laten hun fans dus nog even in spanning zitten…

In the box

“TC3 record 4 in the box”, dat is de begeleidende tekst van de Instagram post van Jaren Johnston. En ook in een recent interview werd er niet heel veel gesproken over het nieuwe album. Gevraagd naar de ‘sound’ van hun nieuwe album, gaven de mannen van TC3 een eenvoudig en kort antwoord: “It’s awesome!”.

TC3 record 4 in the box

Extreem Southern en heavier

Frontman Jaren voegde er nog aan toe, dat de band er geen problemen mee heeft om (in dit geval) zichzelf op de borst te kloppen. Volgens Jaren is de sound weer net als toen ze begonnen, dus als die van hun debuutalbum en “Tennessee Mojo“. Dit nieuwe album is volgens de band ‘extremely Southern’ en weer een stuk ‘heavier’.

Op zich geen verassing. De ‘Southern twang’ zit al ingebakken in de donkere stem van Jaren, en hun lange haren zijn een indicatie dat de groep muziek maakt die zwaar op de gitaar en heavy riffs leunt. Maar (nog meer) terug naar ‘hun roots’ zullen de fans zeker niet erg vinden.

Samenwerkingen

Kip Moore

Bij de opnames hebben Jaren, Neil en Kelby een track opgenomen met Kip Moore. Maar of die ook op het album staat, is vooralsnog niet duidelijk. Volgens Jaren niet, omdat Kip zijn veto uitgesproken zou hebben. De reden zou zijn dat Kip vond dat Jaren een stuk beter klonk op de track…

Maar of dat waar is, is niet duidelijk. Kip en Jaren zijn best buddies, en houden (en zetten) elkaar voortdurend voor de gek. We zullen dus tot de release moeten wachten om hier achter te komen.

Genoeg om naar uit te kijken dus. Zodra er meer informatie over het nieuwe album van The Cadillac Three beschikbaar komt, brengen we jullie op de hoogte.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty