De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuw album van Thomas Rhett in de maak

De zanger zoekt de grenzen van country op voor zijn nieuwe album.

Niet alleen Steven Tyler van Aerosmith hint op een (tijdelijke) verandering van koers. Ook Thomas Rhett heeft aangegeven dat zijn nieuwe album géén kopie van zijn succesvolle debuutalbum “It Goes Like This” wordt.

Met drie nummer 1 hits op rij ligt het voor de hand om verder te gaan op de ingeslagen weg. In een interview gaf Thomas echter aan dat het niet een doorsnee countryalbum wordt. Met sommige nummers wil hij zelfs de grenzen van country laten vervagen met invloeden van onder andere Bruno Mars en Motown.

I’m obsessed with Bruno Mars’ records, I’d give my right leg to be able to sing like that dude. Thomas Rhett

Vorige week gaf hij een teaser vrij van een nieuw nummer, “Crash & Burn”. Uit deze vijftien seconden blijkt inderdaad dat er een andere weg is ingeslagen.


Hij werkte ook samen met Eric Church. In Nashville schreven ze samen een nummer dat grote kans maakt op een plaatsje op het nieuwe album.

De officiële tracklist is nog  niet bekend gemaakt, maar Thomas zei in een interview dat de samenwerking met Eric één van de coolste dingen in zijn muzikale leven is geweest.

Wanneer het album uitkomt, is nog niet precies bekend. Vermoedelijk in de eerste helft van 2015. We moeten dus nog even geduld hebben voordat we kunnen horen hoe groot de verandering precies is.

Op 19 april treedt Thomas op bij de ACM Awards. Hij is tevens genomineerd in de categorie ‘New Artist Of The Year’.


Caught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty