De domeinnaam country-music.nl - eventueel inclusief de social media accounts en content - is beschikbaar ter overname. Ben je geïnteresseerd, neem dan even via e-mail contact met ons op!

Nieuw album van The Oak Ridge Boys in aantocht

Met hun staat van dienst kunnen we ze eigenlijk geen ‘boys’ meer noemen.

The Oak Ridge Boys maken namelijk al meer dan vijf decennia mooie muziek. Maar ze zijn zo blij als een kind met hun aanstaande nieuwe release. Hun vele fans wereldwijd vermoedelijk ook, want het laatste album van de heren dateert al weer uit 2009.

Eén van de redenen voor deze lange pauze, is dat de supergroep eigenlijk alles al gedaan en gezien heeft. Althans dat dachten ze, totdat deze kans zich voordeed. Songs geschreven door grote namen als Brandy ClarkVince Gill, Shane McAnally en Ashley Monroe lokte de ‘boys’ uit hun rustperiode en toen eenmaal Dave Cobb als producent aan boord was, ging het snel.

The Oak Ridge Boys

The Oak Ridge Boys

De groep werd al in de jaren veertig opgericht en begon in die tijd, onder de naam Oak Ridge Quartet, met het maken van gospel muziek. In de jaren zestig werd de naam veranderd in The Oak Ridge Boys en enkele jaren later veranderde ook hun imago en muziekstijl. Vanaf midden jaren zeventig brachten ze mooie countrymuziek en veroverden ze een hele grote schare nieuwe fans.

De line-up van de band is in al die jaren eigenlijk ongewijzigd gebleven en bestaat uit Joe Bonsall, Duane Allen, Richard Sterban en William Lee Golden. Die laatste verliet in de periode 1987-1995 tijdelijk de band en werd vervangen door Steve Sanders (de gitarist van de band destijds).

17th Avenue

Het album is vernoemd naar de belangrijke straat in het Music Row gebied in Nashville. Dit gebied bevat honderden bedrijven en studio’s die zich stuk voor stuk bezig houden met countrymuziek. The Oak Ridge Boys namen de tracks op in de historische Studio A op 17th Avenue, een plek waar – zo voelde het voor de The Oak Ridge Boys –  hun muziek weer opleefde en waar de groep opnieuw tot bloei kwam.

Vandaar dat gekozen werd voor de albumtitel “17th Avenue Revival”.

17th Avenue Revival

Het nieuwe album bevat negen nieuwe tracks. Van de eerste single van dit album, de openingstrack “Brand New Star”, is een videoclip uitgebracht. Daarin zien we de heren aan het werk in de studio. De clip staat onder de tracklist, geniet van de mooie muziek van deze oude boys.

17th Avenue Revival - The Oak Ridge Boys

  1. Brand New Star
  2. There Will Be Light
  3. God’s Got It
  4. I’d Rather Have Jesus
  5. Walk In Jerusalem
  6. Where He Leads Me
  7. Pray To Jesus
  8. If I Die
  9. Let It Shine On MeCaught exception: The runningTotalsFile file existed but array came back empty